Redactia.ro
Home » Monden » Shakira, trimisă în judecată pentru fraudă! Suma uriașă pe care o datorează fiscului spaniol

Shakira, trimisă în judecată pentru fraudă! Suma uriașă pe care o datorează fiscului spaniol

Shakira, de nerecunoscut la plajă

Lovitură dură pentru Shakira! Cântăreața columbiană a pierdut apelul și va fi trimisă în judecată în Spania pentru evaziune fiscală.

Artista a simulat că nu locuieşte în Spania şi a disimulat veniturile într-o reţea complexă de paradisuri fiscale.

Shakira a fraudat fiscul spaniol cu 14,5 milioane de euro

Procurorii spanioli afirmă că interpreta a evitat să plătească impozite în valoare de 14,5 milioane de euro pe veniturile obținute între 2012 și 2014.

Magistrații spun de asemenea că Shakira locuia în Catalonia în perioada respectivă, motiv pentru care poate fi trimisă în judecată în Spania. Avocații cântăreței susțin însă că aceasta s-a mutat în regiunea din nord-estul Spaniei abia în 2015 și că și-a onorat toate obligațiile fiscale de atunci.

Noua decizie a confirmat o hotărâre din luna iulie a anului trecut.

Avocații ei se luptă să-i dovedească nevinovăția

Shakira a plătit deja 14,5 milioane de euro pe care Agenţia Tributară din Spania îi pretindea – plus alte 3 milioane ca dobândă – pentru o presupusă fraudă comisă între anii 2012 şi 2014, ceea ce nu o va împiedica să se aşeze în banca acuzaţilor la cererea Fiscului, potrivit The Washington Post.

După ce a aflat decizia Audienţei din Barcelona, cântăreaţa a anunţat într-un comunicat că va continua să-şi apere nevinovăţia la tribunal. Potrivit echipei sale de avocaţi, „conduita în materie fiscală” a artistei a fost „impecabilă”, în toate ţările în care a fost nevoită să plătească taxe.

Procesul Shakirei nu are încă stabilită o dată

Instanța din Barcelona, care a judecat apelul artistei, nu a stabilit deocamdată o dată pentru începerea procesului de evaziune fiscală, avocații Shakirei spunând că vor continua să o apere cu argumente legale solide.

„Conduita Shakirei în chestiuni fiscale a fost mereu impecabilă în toate țările în care a datorat taxe și ea a avut încredere și urmat cu fidelitate recomandările celor mai buni specialiști și consilieri”, afirmă avocații ei într-un comunicat remis presei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: