Redactia.ro
Home » Știri » Silvio Berlusconi, dus de urgență la spital. Fostul premier și iubita sa sunt în pericol

Silvio Berlusconi, dus de urgență la spital. Fostul premier și iubita sa sunt în pericol

Silvio Berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, internat la spital cu dublă pneumonie în fază incipientă și cu coronavirus.

Silvio Berlusconi, testat pozitiv cu COVID-19

Berlusconi, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat joi seara la Milano ”din precauţie”, la două zile după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, însă starea sa de sănătate nu dă motive de îngrijorae, a anunţat vineri partidul său Forza Italia.

Fostul premier a anunţat miercuri seară că a fost testat pozitiv cu COVID-19. Ulterior, doi dintre copiii săi – Barbara (36 de ani) şi Luigi (31 de ani) – şi noua sa parteneră, Marta Fascina, 30 de ani, au fost de asemenea testaţi pozitiv.

Pneumonia afectează ambii plămâni şi poate provoca dificultăţi de respiraţie. Dubla pneumonie a fost documentată în multe cazuri la pacienţi spitalizaţi cu COVID-19.

Cine este Silvio Berlusconi

A devenit prim-ministru în 1994, dar a fost rapid demis, deoarece unul dintre partidele majorității sale („Lega Nord”, î.r. Liga Nord) a încetat să-l mai susțină. Stabilindu-se o nouă majoritate de centru-stânga, coaliția partidelor de opoziție (acum cu Lega Nord) l-a înlocuit. A fost și acuzat de practici afaceriste ilicite.

În 1996, coaliția interimară, formată din Lega Nord și formațiuni de centru-stânga a fost înlocuită, prin noi alegeri politice, de un guvern de centru-stânga (fără Lega Nord) condus de Romano Prodi.

În 2001, Berlusconi a candidat din nou pentru funcția de prim-ministru și lider al coaliției de centru-dreapta Casa delle Libertà (Casa Libertăților) care include, alături de Forza Italia, Alleanza Nazionale (Alianța Națională), CCD, Lega Nord și alte partide. De curând a compărut într-un proces sub acuzația de a fi mituit judecători care trebuiau să judece dispute de afaceri importante în care erau implicate companiile sale. Toate verdictele – considerate dubioase de către procurorii din Milano – i-au dat însă câștig de cauză. Acuzațiile cărora trebuie să le facă față sunt în legătură cu fapte petrecute înainte de a se integra în politică. Casa delle Libertà a pierdut alegerile locale din 2003.

În iunie 2003, având de a face cu alte probleme legale, majoritatea parlamentară a adoptat o lege, prin care se garantează imunitatea de juridică a unei personalități politice, cât timp ocupă o funcție de conducere în stat.

Pe 1 iulie 2003 Italia a preluat, conform rotației, Președinția Uniunii Europene, reprezentată fiind de Berlusconi. Mulți comentatori și-au exprimat îndoielile asupra compatibilității sale cu această funcție. Zilele următoare s-a adresat Parlamentului European stabilindu-și planurile pentru președinția sa. Criticat fiind de un membru german al parlamentului, Martin Schulz (S-D), s-a exprimat cu „Domnule Schulz, știu că un producător din Italia face un film despre lagărele de concentrare naziste. Vă propun pentru rolul șefului. Ați fi perfect.” Referința la naziști a cauzat nemulțumirea celor mai mulți din ansamblul a 626 de deputați europeni și o criză diplomatică între Italia și Germania.

În decembrie 2009, în cursul unui miting Berlusconi a fost atacat și grav rănit în față de către Massimo T. un bărbat de 42 de ani bolnav mintal. Agresorul s-a folosit de o statuetă cu care i-a rupt nasul și doi dinți.

La 10 martie 2010, numărându-se printre oaspeții summit-ului Ligii Arabe, Silvio Berlusconi, după o scurtă conversație cu liderul libian Muammar al-Gaddafi, i-a sărutat mâna acestuia, gestul fiind surprins și de camerele de filmat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: