Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep, prima victorie oficială din 2021

Simona Halep, prima victorie oficială din 2021

simona halep, Australian Open 2021, primul tur

Simona Halep a câștigat fără probleme primul meci oficial din 2021. Românca s-a impus în două seturi, 6-4, 6-4 în meciul cu Anastasia Potapova, din cadrul turneului Gippsland Trophy.

Simona Halep (2 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului Gippsland Trophy, unde se va duela cu învingătoarea partidei dintre Laura Siegemund (favorita 16) și Destanee Aiava. La final românca a recunoscut că nu a fost ușor să revină pe teren. De aproape patru luni, constănțeanca nu a mai jucat niciun meci. Ca toți ceilalți sportivi, Halep a fost obligată să stea în carantină două săptămâni, după ce a ajuns în Australia. A putut părăsi camera de hotel doar pentru a se antrena.

„A fost destul de greu, nu am mai jucat din octombrie anul trecut. Am vrut să simt jocul, să simt terenul. Știam că va fi un meci dificil. Nu a fost un meci ușor, am dat totul pe teren. Sunt puțin mai rapide condițiile în acest an, terenul, mingile. Mereu este greu să joci împotriva unei jucătoare puternice, indiferent de condiții, dar acum a fost cu atât mai dificil. Atmosfera a fost frumoasă, mă bucur să văd spectatori din nou în tribune. Vă mulțumesc pentru sprijin”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Potapova a condus în setul secund

Surprinzător, rusoaica a condus 3-1 în setul al doilea, dar românca a revenit imediat în joc.

“Defensiva divină a Simonei Halep şi precizia loviturilor sale în lung de linie au împiedicat-o pe rusoaică să se desprindă. Pe măsură ce se avansa în set, Halep a reacţionat interesant la fiecare minge trimisă de Potapova şi a încheiat game-ul de 5-4 cu un lung de linie câştigător direct pe tuşă. Apoi a servit nereturnabil şi a obţinut Victoria”, au remarcat cei de la wtatennis.com

Pentru calificarea în optimile de finală, Halep primește un premiu de 5.500 dolari şi 55 de puncte WTA.
Este pentru prima dată când australienii organizează turneul Gippsland Trophy, care are loc la Melbourne. Acesta a fost gândit pentru a-i ajuta pe jucători să se pregătească pentru turneul de Grand Slam de la Australian Open. Acesta va debuta pe 8 februarie cu aproape trei săptămâni mai târziu decât ar fi trebuit. Organizatorii au anunțat că fanii vor putea fi prezenți la Australian Open. La meciuri pot intra până la 30.000 de persoane pe zi, iar în ultimele șase zile limita scade la 25.000 de persoane zilnic. Limitarea locurilor înseamnă până la 390.000 de spectatori, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din media ultimilor ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: