Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open. Reacția neașteptată a lui CTP

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open. Reacția neașteptată a lui CTP

simona halep

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe kazaha Iulia Putinţeva cu 6-1, 6-4, sâmbătă, la Melbourne.

Halep (28 ani), a patra favorită, a controlat meciul şi s-a impus după o oră şi 18 minute, scrie Agerpres.

În primul set, Halep a avut 1-0, Putinţeva a egalat, dar apoi românca a dominat jocul, fiind impecabilă, fapt concretizat în cinci ghemuri consecutive (6-1).

Actul secund a fost mult mai echilibrat, Putinţeva (25 ani, 38 WTA) a fost mai agresivă, iar Simonei nu i-a mai intrat primul serviciu ca până atunci. S-a mers cap la cap până la 2-2, după care Halep a reuşit un prim break, dar imediat şi-a pierdut serviciul. Simona a făcut un nou break, iar apoi şi-a confirmat avantajul, desprinzându-se la 5-3. Putinţeva a reuşit să îşi facă serviciul, dar Halep a încheiat conturile cu 6-4.

Halep a avut 3 aşi şi a făcut 3 duble greşeli, în timp ce Putinţeva a contabilizat două. Românca a fost mai bună la ambele servicii, având procentaj mai bun şi la mingile de break fructificate. Campioana de la Wimbledon a avut de două ori mai multe mingi direct câştigătoare, 26-13, iar la erorile neforţate situaţia a fost egală, cu 15 de fiecare parte, Halep încheind cu 68 de puncte faţă de 46 ale adversarei.

Simona Halep (28 ani), care a pierdut în optimi la ediţia de anul trecut la Melbourne şi a jucat finala în 2018, şi-a asigurat un cec de 300.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA. În optimi, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea dintre belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 16, şi americanca CiCi (Catherine) Bellis.

CTP laudă performanța sportivei

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat meciul dispus de Simona Halep înainte de optimile de finală la Australian Open.

„Simona, agresivă cu cap!

N-am mai văzut-o pe Simona atât de controlat agresivă de la neuitatele meciuri cu Lauren Davis și Angelique Kerber de la Australian Open 2018!

Tactica aleasă împreună cu Darren (văd că de pe bancă au dispărut Artemon Efremov și Teo Cercel) s-a dovedit perfectă. Putințeva e o jucătoare-scai, incomodă, care aleargă mult și bine și recuperează enervant de multe mingi. Prin urmare, de la bun început, Simona a refuzat să intre în schimburi prelungite cu ea, a luat mereu inițiativa cu atacuri de tot felul: backhand-uri tari în cros și lung de linie, lovitură decisivă imediat după o lovitură de apărare, scurte – câteva puse excelent, ba chiar și un volé clasic de la fileu. Scurta începe să devină o armă bine stăpânită pentru Simona!

A rămas tot timpul concentrată, nu s-a bucurat excesiv la reușite excepționale, nu s-a supărat la greșeli neforțate… A servit foarte bine în momentele în care Putințeva a forțat ca să revină.

Simona Halep este în starea care a dus-o în finala AO 2018!”, a scris CTP pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: