Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep susține că sportivii ruși nu trebuie excluși din competiții

Simona Halep susține că sportivii ruși nu trebuie excluși din competiții

Simona Halep este una dintre vocile sonore ale circuitului profesionist feminin, WTA. Aceasta a fost întrebată ce părere are despre suspendarea, de către britanici, a sportivilor din Rusia, dar și din Belarus.

Simona Halep îi compătimește pe sportivii excluși din competițiile sportive

Simona Halep le ia apărarea sportivilor ruşi şi beloruşi, excluşi din competițiile sportive, ca urmare a invaziei rusești din Ucraina ce are loc de mai bine de două luni.

„Este un sport individual şi nu este vina jucătorilor, după părerea mea. Este o decizie grea. Sunt tristă pentru tot ce se întâmplă în Ucraina acum şi pentru toţi oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului şi sper să se termine.

Noi suntem aproape, acolo. Aşa că nu e uşor pentru nimeni, dar da, este un sport individual”, a comentat Simona Halep la Madrid, potrivit jurnalistului Ben Rothenberg.

Organizatorii turneului organizat la Wimbledon au anunţat, săptămâna trecută, „excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus, de la ediţia 2022 a Grand Slam-ului, dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie. Conducătorii ATP şi WTA au criticat această decizie, considerând-o discriminatorie, nedreaptă şi nejustificată”, potrivit „Click!”.

Viktoria Azarenka, interzisă la Wimbledon

Totodată, Victoria Azarenka (17 WTA), sportivă din Belarus, a criticat alegerea pe care organizatorii  turneului englez au luat-o:

 „Dacă mă întrebaţi dacă sunt de acord cu organizatorii de la Wimbledon sau dacă le văd raţionamentul după ce am fost la o convorbire personală cu ei, nu le văd raţionamentul. Nu are sens şi nu se leagă de ceea ce spun ei”, a comentat tenismena.

Simona Halep a dezvăluit ce turneu vrea neapărat să câștige

Revenind la Simona Halep, românca este acum în turneul de la Madrid, unde va juca în turul secund cu spaniola Paula Badosa (2 WTA).

 „Va fi foarte greu. Ea a câştigat acest turneu. Ea joacă pe terenul central, a jucat de atâtea ori, aşa că ştie foarte bine acest teren. Va fi foarte greu.

A câştigat Roland Garros, ce pot să spun? Dar cred că va fi un meci interesant, pentru că va fi un meci pe zgură foarte tactic şi abia aştept. Bineînţeles că este o mare campioană. Aşa că, favorită sau nu, voi încerca să dau tot ce am mai bun, pentru că sigur mă va împinge la limită”, a prefațat iberica duelul cu Simona Halep, care va avea loc sâmbătă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: