Redactia.ro
Home » Știri » Singura localitate din România care va rămâne închisă și după 15 mai. Ce reguli se respectă acolo

Singura localitate din România care va rămâne închisă și după 15 mai. Ce reguli se respectă acolo

Carantina

Starea de urgență a expirat joi seara, iar starea de alertă a intrat în vigoare începând de astăzi. Deși, Suceava și Țăndărei au ieșit din carantină, Raed Arafat a precizat joi seara, că localitatea Râmnicelu din județul Buzău va rămâne și în perioada următoare în carantină. Ce reguli trebuie să respecte locatarii din Râmnicelu pe timpul stării de alertă.

Singura localitate care va rămâne în carantină

Potrivit Digi24, șeful DSU, Raed Arafat a menționat joi seara, că măsurile de carantinare elaborată în timpul stării de urgență, și nu au fost revocate, se vor menține și pe întreaga perioadă a stării de alertă.

De asemenea, Arafat a precizat că zonele din localitățile care au fost instituite în carantină, rămân sub măsura carantinării și pe timpul stării de alertă.

Râmnicelu din județul Buzău, se află printe localitățile care vor rămâne sub carantină pe tot timpul perioadei de alertă.

Se poate institui prin ordin al comandantului acţiunii măsura carantinării unor clădiri, zone, localităţi, la solicitarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, pe baza analizelor realizate de direcţiile de sănătate publică şi avizate de către INSP, a spus Arafat.

Reședința județului Suceava și mai multe localități, au ieșit joi din carantină. De asemenea, carantinarea a fost ridicată și orașului Țăndărei din Ialomița, prin Ordonanța Militară 11.

Ce reguli trebuie respectate pe timpul carantinării

Pe 9 mai, autoritățile buzoiene au decia ca localitatea Râmnicelu, Buzău să intre sub carantină, după ce șase persoane s-au infectat cu noul coronavirus de la un membru al familiei.

Totodată, mai multe persoane din aceeași localitatea au refuzat testarea, iar organele legii au fost nevoite să intervină.

Având în vedere lipsa de cooperare a localnicilor, DSP a apreciat riscul epidemiologic de gravitate maximă, motiv pentru care s-a decis introducerea localității Râmnicelu în carantină totală pe perioada stării de urgență.

În zona carantinată este permisă intrarea și ieșirea, persoanelor care nu locuiesc în această zonă dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării publice.

Totodată, în zona carantinată nu au voie să circule persoanele care fac parte din alte categorii socio-profesionale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: