Redactia.ro
Home » Sport » Sir Lewis Hamilton! Pilotul a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic

Sir Lewis Hamilton! Pilotul a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic

Lewis Hamilton cavaler, Formula 1,

Lewis Hamilton a primit cea mai mare distincție acordată în Anglia. A devenit cavaler al Imperiului Britanic. Distincția oferită de Regina Marii Britanii se acordă de două ori pe an.

Britanicul a devenit pentru a șaptea oară campion mondial la Formula 1. În acel moment s-a discutat despre decorarea sa. Acum, Hamilton în vârstă de 35 de ani a devenit al patrulea pilot de Formula 1 care este decorat, după Stirling Moss, Jackie Stewart și Jack Brabham. Ceilalți au fost însă făcuți cavaleri după retragerea din activitate. Aceste onoruri se acordă doar de două ori pe an. De Anul Nou sau de ziua reginei. De-a lungul timpului au mai fost și alți sportivi care au primit titlul de cavaler. Tenismenul Andy Murray sau cicliştii Bradley Wiggins şi Chris Hoy.

Hamilton ar fi putut rămâne fără titlu

Înainte de a fi decorat a avut loc un întreg proces. Autoritățile au cercetat cu atenție veniturile pilotului. Mai ales după ce acesta și-a cumpărat un avion dar l-a înregistrat în Insula Man, un paradis fiscal. Făcând acest lucru, el a economisit 3,3 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro) din taxele pe care trebuia să le plătească pentru avionul cumpărat cu 16,5 milioane de lire sterline (18,5 milioane de euro). În plus pilotul are domiciliul în Monaco un alt paradis fiscal. Totuși ancheta a demonstrat că Lewis Hamilton a plătit taxe și în Marea Britanie, așa că totul s-a încheiat. Presa din Regat a susținut că premierul Boris Johnson a intervenit personal pentru a se asigura că Hamilton va primi titlul de cavaler pentru reușitele sale. Lewis Hamilton a reușit în acest sezon să egaleze numărul de titluri mondiale în Formula 1, şapte, deţinut de Michael Schumacher. Cu 95 de victorii de etapă, de asemenea un record, britanicul l-a întrecut pe german și la numărul de curse câştigate în carieră, 91.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: