Redactia.ro
Home » Sport » Sorana Cîrstea, primul titlu după 4 ani! A câștigat la Dubai

Sorana Cîrstea, primul titlu după 4 ani! A câștigat la Dubai

Sorana Cîrstea, a rămas fara haine, Australian Open

Bucurie mare pentru Sorana Cîrstea. Românca a câștigat finala turneului ITF, de la Dubai. Acesta este primul titlu după 4 ani și al 9-lea în circuitul ITF.

Sorana Cîrstea, (86 WTA) a învins-o în trei seturi pe Katerina Siniakova (64 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-3, după două ore și patru minute de joc. Românca a fost condusă cu 0-1 la seturi, dar a găsit puterea de a reveni și a reușit să se impună în următoarele acte fără probleme. Pentru a ajunge în finală, românca a trecut de Anna Blinkova (60 WTA), Elisabetta Cocciaretto (134 WTA), Barbora Krejcikova (65 WTA) și Polona Hercog (52 WTA).

Ultimul titlu, în 2016

Sorana Cîrstea câștigase ultimul titlu în urmă cu 4 ani în Brazilia în cadrul turneului de la Bertioga. A mai câștigat și alte turnee ITF, Porto Santo (2005), Albufeira (2006), București (2006 și 2007), Cagnes-sur-Mer (2011), Saint-Malo (2011)și Limoges (2011). Până acum în circuitul WTA, jucătoarea din România are un singur titlu. La Tashkent (Uzbekistan), în 2008. Pe 18 august 2009, Cîrstea a avut cea mai bună clasare în WTA. Poziția 23, după ce a ajuns în sferturile turneului de la Roland Garros și Los Angeles. În august 2013, după finala de la Toronto, pierdută în favoarea Serenei Williams , ajungea pe locul 21 în clasamentul WTA general și locul 17 în clasamentul WTA anual. Acum, după victoria de la Dubai, Sorana Cîrstea va face un salt spectaculos de 15 poziții și va urca pe poziția 71 în ierarhia feminină.

“Eu am intrat în Top 100 la 17 ani, iar la 18 ani eram deja în Top 30. Era ceva “Wow!”. Cu toate astea, unii-mi spuneau “A, păi Sharapova a câştigat deja Wimbledon-ul la 17 ani”. Trebuie să înţelegeţi că fiecare are altă carieră, fiecare are ritmul său de dezvoltare, fiecare are alt traseu. Kerber a câştigat primul Grand Slam la 28 de ani, Pennetta la 32 de ani, Wozniacki la 27 de ani. Fiecare se maturizează altfel: unii mai devreme, alţii mai târziu. În plus, depinde şi de stilul de joc pe care-l ai.
Puţină lume ştie că mie mi-a plăcut foarte mult şcoala. Se spune de obicei despre sportivii de performanţă că au neglijat şcoala, dar eu am avut 10 pe linie dintr-a-ntâia până-ntr-a douăsprezecea, iar la Bacalaureat am avut o medie de peste 9,80. Cea mai interesantă parte e că pe ai mei nu-i interesa foarte tare ce rezultate am la şcoală, deci am făcut asta strict pentru mine, pentru că aşa am vrut eu. Tata-mi spunea că dacă iau 5, el e mulţumit. În schimb, eu îmi aduc aminte că mă enerva când luam câte-un 9. Mi-a plăcut extraordinar de mult la şcoală în special datorită profesorilor. Cred că treaba cu pregătirea fizică e la fel: dacă găseşti un profesor bun, te poate face să-ţi placă chestia asta”, spunea Cîrstea în urmă cu doi ani, pentru mirceamester.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: