Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu: ”Elevii s-ar putea întoarce în şcoli la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie”

Sorin Cîmpeanu: ”Elevii s-ar putea întoarce în şcoli la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie”

Sorin Cîmpeanu

Noi vești pentru elevi! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că aceștia ar putea reveni în băncile școlii la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie. Sorin Cîmpeanu a precizat și condițiile unui astfel de scenariu.

Sorin Cîmpeanu: ”Elevii s-ar putea întoarce în şcoli la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie”

Sorin Cîmpeanu vine cu noi vești pentru elevi! Ministrul Educației a precizat că zilele în plus de vacanță din aprilie s-ar putea transforma în zile de prezență fizică la sfârșit de mai sau iunie. ”Sunt patru condiții care trebuie îndeplinite” în acest sens, mai spune ministrul.

Una dintre condiții se referă la respectarea regulilor anti-Covid.

„Soluția pe care am fundamentat-o este aceasta. Lasă două săptămâni de vacanță în plus, care se pot transforma, al doilea motiv, în zile cu prezență fizică în școală, în luna iunie. Sunt patru condiții care trebuie îndeplinite, le reiau foarte scurt. Prima este deja îndeplinită, respectarea regulilor în școli. Se respectă mult mai mult în școli regulile de relaxare, de la aerisire până la purtarea măștii”, a transmis Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu susține testarea non-invazivă

A doua condiției este vaccinarea elevilor, iar a treia testarea lor prin salivă

„Al doilea pilon este vaccinarea, vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 de angajați vaccinați acum. (…) Al treilea element (n.r., testarea elevilor prin salivă) este esențial, primul ministru și-a asumat public în conferință de presă să spună că va susține testarea non-invazivă despre care am discutat în mai multe emisiuni”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

A patra condiție, în care ar putea fi posibilă revenirea fizică la ore la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, se referă la ipoteza potrivit căreia în aprilie vor crește cazurile de Covid.

”A patra condiție, însă, nu mai depinde de Ministerul Educației, pentru că constă în confirmarea ipotezelor făcute de către cei în drept să emite aceste ipoteze conform cărora în luna aprilie se va atinge vârful epidemiologic, după care o perioadă de platou este estimată a fi scurtă, și apoi un trend descendent. Regulile de protecție respectate (1), vaccinare (2), testare (3) și trend descent (4) vor da ocazia Ministerului Educației să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor școlilor, nu după scenariile verde, galben, roșu, cu prezență fizică. Deci am avea șansa ca aceste zile în plus de vacanță în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai, început de iunie, ceea ce este un mare câștig. Dacă am fi continuat cu predarea online este această problemă de inechitate pe care am prezentat-o și este și retezarea oricărei șanse de a avea acele zile cu prezență fizică în luna iunie. Se extinde semestrul de pe 18 iunie pe 25 iunie”, a conchis el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: