Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu, clarificări cu privire la închiderea școlilor: ”Nu voi fi de acord până la pragul legal stabilit de 6/1.000”

Sorin Cîmpeanu, clarificări cu privire la închiderea școlilor: ”Nu voi fi de acord până la pragul legal stabilit de 6/1.000”

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, duminică, pe rețelele de socializare, că se va opune închiderii școlilor câtă vreme nu se va depăși rata de infectare de 6 la mia de locuitori, așa cum s-a stabilit. Reacția ministrului vine ca urmare a zvonului cum că luni s-ar putea discuta despre închiderea unităților de învățământ din București. Mai apoi, prefectul Capitalei a infirmat această informație.

Sorin Cîmpeanu, clarificări cu privire la închiderea școlilor: ”Nu voi fi de acord până la pragul legal stabilit de 6/1.000”

Sorin Cîmpeanu a transmis, duminică că nu este de acord cu închiderea școlilor până nu se va depăși rata de infectare de 6 la mia de locuitori, așa cum s-a hotărât. Această clarificare a ministrului Educației vine ca urmare a zvonului potrivit căruia luni ar putea avea loc o ședință în care se va lua în calcul închiderea unităților de învățământ din Capitală.

”Nu văd de ce s-ar pune în discuţie luni, 15 martie, închiderea tuturor şcolilor din Bucureşti, atâta vreme cât suntem, şi sperăm cu toţii să rămânem, departe de pragul de 6/1000 în Bucureşti. Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educaţiei, nu voi fi de acord cu închiderea şcolilor. În acelaşi timp, îndemn încă o dată la prudenţă, la respectarea tuturor regulilor şi la susţinerea campaniei de vaccinare, pentru a face tot posibilul astfel încât să nu se atingă pragul de 6/1.000 – rată de infectare”, a scris ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe reţeaua de socializare.

Prefectul Capitalei: ”Nu este programată nicio ședință pentru luni”

Alin Stoica, prefectul Capitalei a avut și el o reacție cu privire la închiderea școlilor. Acesta a negat, în cadrul unei intervenții la Digi 24 informația cu privire la o eventuală ședință în care s-ar hotărî acest lucru. Alin Stoica a explicat că, după cum spune procedura, DSP propune închiderea unei școli dacă sunt mai multe cazuri de COVD-19 în acea instituție.

”Nu este programată nicio ședință pentru mâine (luni – n.r.), de altfel, niciodată nu a fost programată o astfel de ședință, nu știu de unde au apărut aceste informații. Nu a existat această discuție niciodată. Săptămâna trecută au fost ședințe de Comitet de Urgență punctuale pentru școli, așa cum prevede și Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății: în momentul în care apar cazuri de COVID în unele școli, DSP propune suspendarea cursurilor. Lucrurile de genul acesta sunt cotidiene. Se poate întâmpla și mâine, de exemplu, ca DSP să propună închiderea unei școli unde sunt cazuri de COVID, dar acum, în momentul acesta, nu este programată niciun fel de ședință și în niciun caz nu a fost programată vreo ședință prin care să se dispună suspendarea cursurilor pentru toate școlile. Nu! Rămânem în scenariul pe care îl știm cu toții”, a precizat și  Alin Stoica la Digi24.

Reamintim că autoritățile au decis ca școlile din Capitală să se închidă după ce rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori, deși Bucureștiul a trecut pragul de 3 la mia de locuitori. În prezent, în Capitală este scenariul roșu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: