Redactia.ro
Home » Sport » Spaniolii i-au dedicat pagini întregi lui Mircea Lucescu

Spaniolii i-au dedicat pagini întregi lui Mircea Lucescu

mircea lucescu, Barcelona,

Spaniolii de la Sport i-au dedicat un articol lui Mircea Lucescu. Românul va reveni în acestă seară pe Camp Nou, de data aceasta din postura de antrenor al lui Dinamo Kiev.

Catalanii au făcut un bilant pentru „vulpea bătrână poliglotă”, cum l-au numit pe Mircea Lucescu. Românul a întâlnit de mai multe ori în carieră Barcelona

„La 75 de ani, antrenorul lui Dinamo Kiev face parte din lista scurtă a antrenorilor care pot fi definiți drept ‘vulpi bătrâne’. Având în vedere longevitatea și cunoștințele sale despre fotbal. Ca să vă faceți o idee despre experiența acestui antrenor, priviți istoricul său. A avut dueluri cu antrenori precum Miguel Munoz, Jupp Derwall, Dino Zoff, Cesar Luis Menotti sau Johan Cruyff. De asemenea, în infinita sa istorie, este și un meci de Liga Campionilor, contra lui Rapid București, în 2005, împotriva fiului său, Răzvan, aflat acum la cârma lui Al Hilal”, au scris jurnaliștii de la Sport.

De câte ori a întâlnit-o Lucescu pe Barcelona

Mircea Lucescu a condus mai multe echipe împotriva catalanilor. Mai întâi pe Brescia, apoi pe Galatasaray și nu în ultimul rând pe Șahtior. Românul a jucat de 7 ori împotriva spaniolilor din postura de antrenor al ucrainenilor.

„S-au întâlnit prima dată în 1994, la Trofeul Joan Gamper, în a doua semifinală. Mircea Lucescu era antrenorul Bresciei la acel moment, după ce mai trecuse pe la Corvinul Hunedoara, iar echipa lui Johan Cruyff se impunea clar, 4-0. Barca și Lucescu s-au reîntâlnit abia în 5 decembrie 2001, când românul era strategul lui Galatasaray. Deși a remizat pe Camp Nou (2-2), Galatasaray a pierdut cu 1-0 la Istanbul și a ratat calificarea în următoarea fază din Liga Campionilor. Celelalte șapte dueluri le-a trăit pe banca lui Șahtior Donețk, unde a fost și unde va rămâne mereu o instituție, după cele 535 de meciuri conduse”, au mai scris spaniolii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: