Redactia.ro
Home » Știri » Sprijin european pentru relansarea economiei românești. Câți bani poate primi un fermier afectat de criza sanitară

Sprijin european pentru relansarea economiei românești. Câți bani poate primi un fermier afectat de criza sanitară

GALERIE FOTO (2) Sprijin european pentru relansarea economiei românești. Câți bani poate primi un fermier afectat de criza sanitară

Ministrul Agriculturii vrea ca fermierii români să primească un sprijin financiar de la Uniunea Europeană, pentru susținerea sectoarelor grav afectate de izbucnirea pandemiei de coronavirus. Este vorba despre 80 de milioane de euro, care ar fi folosiți pentru despăgubirea fermierilor și agricultorilor români.

Bani europeni pentru relansarea economiei românești

Banii europeni vor putea fi folosiți pentru lapte, carne de porc și de pui. Astfel, un fermier care se ocupă de procurarea acestor produse alimentare, poate primi până la 5.000 de euro, în timp ce un procesator al acestora poate beneficia chiar și de 50.000 de euro.

Totuși, deocamdată nu este nimic sigur, o decizie urmează să fie luată în cursul acestei săptămâni, în cadrul unei conferințe organizate online la care vor participa toți miniștrii agriculturii ale țărilor membre UE.

Adrian Oroș, ministrul de resort vrea să propună ca Uniunea, prin Comisia Europeană, să acorde despăgubiri celor afectați din industria alimetară.

Este un paradox, producem cam 30% din carnea de porc care o consumă România, dar avem stocuri și la carnea de porc tocmai datorită prețului. Trebuie să vedem ce se întâmplă acolo și să găsim o formulă de a relansa creșterea puiului de carne, dar și a porcului de carne”, a explicat Adrian Oroș, ministrul Agriculturii.

Germania vrea să își ajute partenerii din UE

De altfel, ministrul de la noi nu este singurul care a propus acest lucru, deorece și în Germania, cancelarul Angela Merkel a declarat că țara trebuie să spijine relansarea economiilor țările membre al Blocului Comunitar care au fost afectate de criza financiară provocată de apariția noului coronavirus.

În cursul unei întâlniri cu colegii săi de partid, Angela Merkel a insistat asupra necesității ca Germania să îi ajute pe cei afectați de criza sanitară, acest lucru fiind „esențial pentru Germania, în calitate de naţiune exportatoare, ca şi celelalte state membre ale UE să fie şi ele bine”, scrie Digi24.

Mai mult decât atât, cancelarul a stabilit cu șeful grupului parlamentar conservator, Ralph Brinkhaus, că Germania trebuie să contribuie la relansarea statelor membre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: