Redactia.ro
Home » Știri » Sprijin pentru persoanele nevoiașe. Guvernul le-a promis pachete cu mâncare și produse de igienă personală

Sprijin pentru persoanele nevoiașe. Guvernul le-a promis pachete cu mâncare și produse de igienă personală

persoanele nevoișe

Guvernul a adoptat joi ordonanţa de urgenţă (OUG) care reglementează distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă şi, destinate unui număr de 1,2 milioane de persoane nevoiașe.

Distribuirea pachetelor se va face în două tranșe, de către Instituția Prefectului cu ajutorul reprezentanților fiecărei unități administrativ teritoriale, și va începe cu data de 4 iunie, potrivit Digi24.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că este o măsură aşteptată pe de o parte de beneficiarii pachetelor alimentare, care se găsesc astăzi în situaţie de risc de sărăcie, care au venitul sub venitul minim garantat pentru acordarea ajutorului social, dar este o măsură aşteptată şi de industria de panificaţie, de industria alimentară”.

Fiecare pachet alimentar conține 38 de produse și cel de igienă alte 6. Pachetele vor include în total 35.000 de tone de făină albă de grâu, peste 10.000 de tone de conserve de carne de vită, peste 6.000 de tone de conserve de carne de porc.

„Este o cantitate importantă de produse care în această perioadă sunt extrem de utile pentru industria de panificaţie şi industria alimentară. Valoarea fondurilor europene alocate este de 225 de milioane de euro”, a menţionat ministrul.

Măști de protecție gratuite pentru persoanele nevoiașe

2,3 milioane de persoane defavorizate vor primi gratuit măști de protecție. Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, vor fi acordate 50 de măști de persoană, pentru o perioadă de două luni.

În urma modificării în Parlament a hotărârii de guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi (n.r. joi) în ședința de guvern o Ordonanță de Urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, către autoritățile locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate. În acest sens, am aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate, a declarat ministrul.

Persoanele care vor beneficia de acest sprijin, sunt:

  • persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art.58 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: