Redactia.ro
Home » Știri » Stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, din cauza gunoaielor. Vor mai fi sau nu ridicate? Explicația prefectului Alin Stoica

Stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, din cauza gunoaielor. Vor mai fi sau nu ridicate? Explicația prefectului Alin Stoica

În Sectorul 1 al Capitalei s-au adunat munți de gunoaie, de la începutul lunii iunie, după ce firma de salubritate responsabilă a intrat în conflict cu Primaria și a refuzat să le mai ridice. Doar în cazul unei stări de alertă mizeria mai poate fi luată din sector. Prefectura Bucureștiului a acceptat, în cele din urmă, să declare stare de alertă, dar abia la a doua solicitare a edilului local, Clotilde Armand. 

Stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei, din cauza gunoaielor. Vor mai fi sau nu ridicate? Explicația prefectului Alin Stoica

A fost declarat stare de alertă pentru 30 de zile, în Sectorul 1 al Capitalei, de către prefectul Alin Stoica, pentru a se putea rezolva problema munților de gunoaie care s-au format de la începutul lunii iunie. Astfel, deșeurile ar putea fi ridicate în regim de urgență.

Alin Stoica a precizat că se va angaja o altă firmă de la salubritate pentru îndepărtarea gunoaielor, până ce Romprest, firma responsabilă își va rezolva conflictul cu Primăria Sectorului 1. Alin Stoica a acceptat abia la a doua cerere trimisă de Clotilde Armand să declare stare de alertă.

„Dacă autoritatea locală nu are capacitatea și prestatorul de servicii nu-și îndeplinește atribuțiile, poate fi adusă altă entitate, poate altă firma de salubritate, care să rezolve problema, adică să ia deșeurile și să le transporte în locurile adecvate. Dar asta nu rezolva problema între autoritate și firma de salubrizare, problema contractuală. Aceasta nu se poate rezolva decât în instanță sau pe cale amiabilă”, a precizat Alin Stoica la Digi 24.

Peste două mii de tone de deșeuri în Sectorul 1

 În Sectorul 1, în prezent, sunt în jur de  2.691 de tone de deșeuri de la populație, instituții publice și agenți economici. Această situație reprezintă un pericol de poluare a mediului și un pericol de îmbolnăvire a oamenilor.

De ce este în conflict Romprest cu Primăria Sectorului

Romprest reclamă faptul că Primăria Sectorului 1 nu a achitat 10% din facturi, în timp ce primarul Clotilde Armand reclamă că firma de salubritate emite facturi prea mari.

„Am strans impreuna cu actorii, voluntarii si cetatenii revoltati de situatia pe pe care o vedem si o traim. In Sectorul 1 este plin de gunoi lasat ostentativ pe strazi si trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru ca acesta are impresia ca noi vom ceda si vom plati niste facturi emise nelegal. O spun foarte ferm: nu vom ceda in fata nimanui. Pe mine nu ma intereseaza cum au procedat inainte aceasta companie cu fostii edili, pe mine ma intereseaza sa isi respecte contractul si legea. Din informatiile mele s-au trimis facturi catre primarie la suprapret. Acest serviciu de salubrizare ne costa un sfert din bugetul local anual. Este o suma fantastica pe care comunitatea o plateste sa fie curat in sector.”, a scris primarul Sectorului 1 pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: