Redactia.ro
Home » Știri » Starea actriței Draga Olteanu Matei nu se îmbunătățește. Ce spun medicii din Iași

Starea actriței Draga Olteanu Matei nu se îmbunătățește. Ce spun medicii din Iași

draga olteanu matei a murit

Draga Olteanu Matei este în continuare la secția Anestezie – Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași. Starea actriței este în continuare fragilă, având în vedere că a suferit o hemoragie digestivă și are o vârstă destul de înaintată, 87 de ani, spun medicii care o supraveghează.

Starea actriței Draga Olteanu Matei este una fragilă

Draga Olteanu Matei este în continuare internată la Iași, la secția Anestezie – Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon”. Starea sa de sănătate este una sub semnul întrebării,  actrița se recuperează greu, având în vedere că a trecut printr-o hemoragie digestivă și are și o vârstă destul de înaintată, spun medicii care o îngrijesc.

„Starea pacientei este staţionară. Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Este o patologie complexă cardiacă, suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani, care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge.

De aceea, după cum v-am spus de această dată, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă, starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut”, a declarat Diana Cimpoeșu, șefa UPU Iași.

Draga Olteanu Matei, salvată în ultima clipă

Draga Olteanu Matei a fost salvată în ultima clipă de tragedia de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Ea trebuia internată la ATI din cauza unei hemoragii digestive, dar nu mai erau locuri și a fost transferată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Îndrăgita actriță a fost adusă de urgență, vineri seara, la Spitalul din Piatra Neamț, oraș unde aceasta locuiește de ani buni. Ea avea hemoragie digestivă și trebuia internată la secția ATI a unității medicale, doar că nu mai erau locuri, în salonul cu pacienți non-COVID. Așadar, s-a decis transferarea ei, care intrase deja în comă, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Totodată, conform protocolului actrița a fost testată și pentru coronavirus, iar testul i-a ieșit negativ. Cu toate că i-a fost stopată hemoragia digestivă, Draga Olteanu Matei mai are încă probleme de sănătate.”Pacienta a fost adusă în Urgență de la Spitalul Piatra-Neamț, a suferit o hemoragie digestivă superioarp, cel mai probabil cauza ar fi tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are pentru o afecțiune cardiovasculară. Este vorba și de o pacientă cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și  endocrine. Este în anestezie terapie intensivă, a fost tratată, sedată, investigată, este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să fie stabilizată în continuare”, a declarat Diana Cimpoeșu, șefa UPU Iași.

Odată ajunsă vineri seară la Iași, actrița și-a revenit.”Este conştientă. Comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice şi sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă”, a declarat vineri seară, Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD Iaşi.

De asemenea,actriței i s-au făcut înainte de a fi transferată la ATI, manevre terapeutice, apoi transfuzie de sânge.

„Starea este una stabilă, după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI. Spitalul Judeţean Neamţ este spital Covid şi în plus a fost transferată pentru endoscopie, eventual endoscopie intervenţională, este internată în Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, dată fiind competenţa acestei clinic în tratarea acestor urgenţe majore”, a mai spus medicul-şef UPU SMURD Iaşi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: