Redactia.ro
Home » Știri » Starea de alertă va continua! Anunțul lui Raed Arafat: ”După sărbători e posibil să avem din nou creștere”

Starea de alertă va continua! Anunțul lui Raed Arafat: ”După sărbători e posibil să avem din nou creștere”

Starea de alertă va continua! Anunțul lui Raed Arafat: ”După sărbători e posibil să avem din nou creștere”

Starea de alertă va continua! Anunțul lui Raed Arafat a fost făcut sâmbătă seara. Medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să existe din nou o creștere a numărului de îmbolnăviri în România. 

Starea de alertă va continua!

Starea de alertă va continua! Seful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că după sărbători este posibil să avem din nou o creștere considerabilă a numărului de cazuri și că este convins că starea de alertă va continua și că urmează să se discute despre acest lucru săptămâna viitoare.

”Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde de această creștere cât este de mare și de abruptă, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI. Este probabil să vedem o creștere după perioada sărbătorilor, mai ales pe partea celor care nu au respectat măsurile, mulți au respectat, au petrecut în familie, dar e clar că o parte nu au respectat, dovadă sunt miile de amenzi din prilmele zile ale anului”, a spus Raed Arafat.

Mai mult, Raed Arafat a spus însă că nu s-a discutat nimic despre evenutale noi restricții, iar lockdownul generalizat este exclus. Sunt posibile însă în continuare măsuri locale, așa cum au fost și până acum, în funcție de evoluția epidemiologică. Starea de alertă va continua! Acesta a subliniat și faptul că începerea vaccinării nu înseamnă încetarea problemelor cauzate de pandemie și nu este cazul nici pentru o relaxare, potrivit Digi24.

”Nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână. Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei și începerea unei relaxări, înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni și o să vedem efectul scontat și până vom vedea că un număr semnificativ din populație s-a vaccinat, avem două fronturi care merg în paralel, frontul de luptă cu virusul și frontul de vaccinare, care o să ducă la revenirea la normalitate, vaccinul este o lumină de la capătul tunelului, dar mai avem mult până la lumina asta”, a declarat șeful DSU.

Sute de petreceri ilegale de Revelion

În noaptea de Revelion, la numărul unic de urgenţă 112 au fost sesizate 3.598 de evenimente, care au necesitat intervenţia structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit unui comunicat al MAI, dintre acestea, 1.242 au vizat situaţii de urgenţă sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD.

Angajaţii Ministerului de Interne au verificat, în noaptea de Revelion, modul în care sunt respectate normele de protecţie sanitară. Aceștia au aplicat 6.900 de sancţiuni contravenţionale la nivel naţional, 3.900 au fost aplicate în contextul epidemiologic actual, dintre care peste 3.100 pentru nepurtarea măştii de protecţie, 675 pentru nerespectarea de către agenţii economici şi persoanele fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, a regulilor privind activitatea de transport persoane sau privind organizarea programului de lucru, precum şi încălcarea restricţiilor de circulaţie şi 52 pentru nerespectarea distanţării fizice, precizează MAI.

Efectivele angrenate au intervenit la peste 4.400 de evenimente în ultima zi a anului 2020, au constatat 909 infracţiuni şi au aplicat aproximativ 6.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.192.604 lei. Conform comunicatului, în data de 31 decembrie au fost constituite 105 dosare penale privind infracţiuni la regimul articolelor pirotehnice, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 2.034 kg articole pirotehnice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: