Redactia.ro
Home » Sport » Statuie pentru cea mai bună fotbalistă din lume

Statuie pentru cea mai bună fotbalistă din lume

statuie fotbal, Marta Vieira da Silva

Brazilienii au decis să-i facă o statuie Martei Vieira da Silva. Ea este cea mai bună fotbalistă din lume și a stabilit o serie de recorduri.

Până acum o mulțime de fotbaliști au statui. Leo Messi, Zlatan Ibrahimovic, Maradona sau Cristiano Ronaldo. Pentru fotbalul feminin lucrurile stau puțin diferit. O singură fotbalistă are o statuie. Este vorba despre canadianca Lily Parr, a cărei statuie a fost dezvelită în vara anului 2019. Urmând exemplul, autoritățile braziliene au decis ca Marta Vieira da Silva să aibă și ea o statuie. Lucrarea va fi expusă în Muzeul Echipei Naționale de Fotbal, lângă statuia lui Pele. Mai mult, brazilienii anunță că vor construi o aripă specială în muzeu dedicată fotbalului feminin.

Cine este Marta Vieira da Silva

Marta Vieira da Silva este considerată cea mai bună fotbalistă a planetei va avea statuie. Sportiva în vârstă de 34 de ani a stabilit de-a lungul timpului o serie de recorduri incredibile. A fost prima persoană care joacă fotbal (masculin, feminin) care a a marcat la 5 ediții ale Cupei Mondiale. Brazilianca deține recordul pentru cele mai multe goluri înscrise la Campionatul mondial. 17.
A câștigat de cinci ori Premiul Jucătorul anului FIFA (2006, 2007, 2008, 2009 și 2010) și a fost prima care a câștigat Balonul de Aur FIFA (2010). A fost membră a echipei Braziliei care a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de vară din 2004 și la Jocurile Olimpice de vară din 2008. În ianuarie 2013, brazilianca a fost numită Ambasadoare a Cupei Mondiale 2014 alături de Amarildo, Bebeto, Carlos Alberto Torres, Rolando și Mario Zagallo.
Jucătoarea de fotbal a adunat 154 de selecții și 108 goluri în naționala Braziliei. De trei ani, Marta Vieira da Silva joacă la echipa Orlando Pride.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: