Redactia.ro
Home » Monden » Ștefan Bănică, mesaj emoționant la 27 de ani de moartea tatălui său: „Îmi doresc ca noile generații să…”

Ștefan Bănică, mesaj emoționant la 27 de ani de moartea tatălui său: „Îmi doresc ca noile generații să…”

GALERIE FOTO (2)

Ștefan Bănică, mesaj emoționant la 27 de ani de moartea tatălui său. Pe 26 mai s-au împlinit 27 de ani de la moartea maestrului Ștefan Bănică Senior. Fiul său, Ștefan Bănică a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în care le cere noilor generații să îl cunoască pe cel care a fost un actor nemaipomenit.

Ștefan Bănică, mesaj emoționant la 27 de ani de moartea tatălui său: „Îmi doresc ca noile generații să…”

Faimosul cântăreț Ștefan Constantin Bănică s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, pe data de 26 mai 1995. El a fost fiul lăutarului Drăgan Constandache Bănică. Fiul său, artistul Ștefan Bănică a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, alături de o imagine cu mestrul Stefan Bănica Senior. Cântărețul devine extrem de emoționat atunci când vorbește despre tatăl său, care s-a stins din viață mult prea devreme. „27 mai 1995 – 27 mai 2022 înseamnă 27 de ani de când tatăl meu a plecat să joace în ceruri, dar a rămas în memoria afectivă a tuturor celor care l-au văzut, l-au ascultat și l-au iubit. Îmi doresc ca noile generații să-l descopere, având acces la multe materiale memorabile cu el pe internet.”, a fost mesajul postat de Stefan Banica.

Mesajul postat de Stefan Banica
Mesajul postat de Stefan Banica

Încă din copilărie Ștefan Bănică își privea tatăl cu admirația pentru meseria pe care o avea, dar la momentul respectiv nu știa ce înseamnă cu adevărat să fii actor. Ani mai târziu, pasiunea l-a indemnat să dea la Actorie, iar atitudinea tatălui său a fost, la început, una neașteptată. Într-un interviu, Ștefan Bănică a vorbit despre tatăl lui. „Tatălui meu, probabil, îi era frică să nu clachez în această profesie, să nu fiu apăsat de renumele lui. Dar asta şi pentru că nici eu, la rândul meu, nu-i arătasem sau nu-i demonstrasem că-mi doresc cu adevărat să fiu actor. Şi atunci, cred că avea senzaţia că e vorba doar de un moft, aşa cum îi spun şi eu azi lui Radu Ştefan, să nu fie o formă fără conţinut”, a declarat Ştefan Bănică.

Ștefan Bănică, încurajat de tatăl lui să devină artist

Soțul Laviniei Pârva a explicat și ce l-a determinat pe tatăl lui, Ștefan Bănică Senior, să aibă încredere în fiul lui că poate face față cu succes meseria pe care și-a ales-o. „Această frică i-a dispărut tatălui meu în momentul în care m-a văzut pasionat şi implicat în tot ceea ce făceam după ce am intrat la Institutul de Teatru. Astăzi îi înţeleg perfect teama, având, la rândul meu, copii. Dar undeva, înlăuntrul meu, de mic copil am ştiut sau am intuit că asta am să fac şi nimic altceva”, a declarat artistul.

Puțini sunt cei care nu își amintesc de scena în care Ștefan Bănică și tatăl lui au interpretat pe scena impreună, prin intermediul tehnologiei, o piesă împreună la unul dintre concertele de Crăciun ale artistului. Mai emoționant a fost și faptul că li s-a alăturat și Radu Ștefan Bănică, fiul și nepotul celor doi artiști. „Nu, nu aveam niciun fel de apăsare. Din contră, îmi plăcea că oriunde mă duceam cu tatăl meu, toată lumea îl cunoştea, iar lui îi plăcea să stea de vorbă cu oamenii. Şi uneori poate mă deranja faptul că oamenii „furau într-un fel din timpul meu cu el”, a declarat Ștefan Bănică într-un interviu pentru Adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: