Redactia.ro
Home » Știri » Știrea care i-a șocat pe oameni în comunism. Cum au crezut că Angela Similea ar fi murit

Știrea care i-a șocat pe oameni în comunism. Cum au crezut că Angela Similea ar fi murit

Angela Similea

Perioada comunistă a fost marcată de multe știri false, printre care și cea potrivit căreia ”Angela Similea a murit într-un accident de mașină”. Se spune că scopul astfelor de informații ar fi fost acela de a-i face pe oameni să uite de foame. Mare le-a fost mirarea atunci când Angela Similea a apărut vie, în fața lor. 

Cum ”a murit” Angela Similea în regimul comunist

Angela Similea a murit într-un accident de mașină” este titlul unei știri care i-a întristat pe oameni, în perioada comunismului. Cum nu aveau mai multe surse de informare la acea vreme, mulți au crezut. A trecut mult timp până când s-a aflat că artista trăiește, informează Viva.ro

De ce se scriau știri false

Scopul lor ar fi fost acela ca oamenii să uite de foame prin captarea atenției de către astfel de informații. Un alt motiv pentru care s-a scris așa ceva în presa de atunci, pe lângă acela că regimul comunist ar fi vrut să distragă atenția populației de la problemele grave ale țării, a fost și o posibilă confuzie. Interpreta de muzică ușoară se stinsese din viaţă în locuinţa sa pe 1 noiembrie 1989, iar la cetățeni a apărut informația distorsionată. Însă, Angela Similea a apărut apoi în public, iar lucrurile s-au lămurit.

Ce a scris presa comunistă despre Benone Sinulescu

Presa de atunci nu l-a declarat mort și pe Benone Sinulescu, dar s-a scris despre artist că și-a omorât soția cu toporul. Speculaţiile circulau rapid la acea vreme, se spunea chiar că s-ar fi născut doar cu un plămân sau că ar fi făcut puşcărie. Celebrul artist a negat totul, au fost zvonuri create special pentru public înainte de 1989.

Angela Similea provine dintr-o familie săracă

În perioada regimului comunist, nimeni nu putea să aspire la o carieră și, mai ales, la notorietate, dacă nu avea origini sănătoase. Adică erau promovați doar cei care proveneau din familii nevoiașe.

Angela Similea a excelat din acest punct de vedere. Părinții ei au fost atât de sărmani, încât nu-și permiteau să plătească întreținerea pentru ea și o trimiteau să doarmă la Muzeul Satului, unde copiii aveau intrarea liberă. Bani pentru alimente a obținut singură, cântând prin tramvaie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: