Redactia.ro
Home » Știri » STS transmite cifrele apelurilor abuzive primite în primul semestru din 2020. Câte persoane au apelat de peste 1.000 de ori fără vreun motiv întemeiat

STS transmite cifrele apelurilor abuzive primite în primul semestru din 2020. Câte persoane au apelat de peste 1.000 de ori fără vreun motiv întemeiat

STS transmite cifrele apelurilor abuzive primite în primul semestru din 2020. Câte persoane au apelat de peste 1.000 de ori fără vreun motiv întemeiat

În prima jumătate a anului 2020 au fost preluate circa 4,8 milioane de apeluri de către sistemul 112, însă doar jumătate din ele s-au dovedit a fi urgențe. Cu toate astea cifrele care indică apelurile abuzive sunt alarmante, mai ales în contextul crizei sanitare în care se află toată planeta.

Aproximativ 311.000 de apelanți nu au avut motive pentru a ține linia ocupată, ba din contra apelurile au fost abuzive. Peste 40 de persoane au sunat de cel puțin 1.000 de ori la 112, iar o persoană din Olt a bătut orice record înregistrat până acum la numărul de apeluri către linia de urgență.

„Iulian” a sunat de peste 1.000 de ori la 112

Cetățenii nu au înțeles, nici până în prezentul zbuciumat pe care cu toții îl trăim, că linia 112 nu este pentru a ne vărsa nervii, frustrările sau pentru a reduce șansele oamenilor care sunt într-adevăr într-o situație de urgență.

„Cetăţenii au sunat în repetate rânduri în mod abuziv, fără să aibă o urgenţă reală, au făcut glume ori au adus injurii operatorilor, au solicitat informaţii sau au folosit linia de urgenţă în contextul unor evenimente pentru care nu era necesară intervenţia agenţiilor specializate (Ambulanţă, Poliţie, Pompieri, SMURD, Jandarmerie, SALVAMONT etc)”, precizează STS.

Cea mai bună dovadă a inconștienței o dă așa-zisul domn „Iulian”, cetățeanul care a sunat de pe o cartelă prepay în Centrul 112 Giurgiu de cel puțin 1.500 de ori fără a avea vreo urgență, justificând apelul de fiecare dată cu motive neîntemeiate și în niciun caz situații care necesitau asistența organelor competente.

„Iulian” a fost identificat în cele din urmă de către autoritățile din Giurgiu care l-au amendat în așa fel încât nu a mai fost tentat să ocupe liniile de urgență cu apelurile lui nejustificate.

Care e numărul record al apelurilor abuzive înregistrate în 2020

„Iulian” nu este singurul cetățean care a găsit în apelurile de urgență ceva distractiv. O persoană din Ilfov a sunat de 7.573 de ori, iar o altă persoană din Vaslui a apelat de 6.779 de ori.

Nici un bărbat din Neamț nu a vrut să se simtă mai prejos și a apelat de 5.695 de ori, iar un clujean a intrat și el în lista celor mai iresponsabili cetățeni români cu nu mai puțin de 5.563 de apeluri.

STS a rugat din nou românii să nu mai apeleze la 112 fără a se afla în vreo situație de urgență reală, pentru că astfel pot fi făptași la alte dezastre cauzate de liniile ocupate.

De asemenea, aceștia reamintesc că apelurile abuzive sunt sancționate cu amenzi de până la 2.000 de lei și chiar 200 de ore de muncă în folosul comunității. În cazul în care echipele se deplasează la locul indicat prin telefon și se constată că nu este un caz de urgență, amenzile urcă până la 4.000 de lei și orele de muncă în folosul comunității ajung să fie duble.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: