Redactia.ro
Home » Coronavirus » Studiile arată că psihopații și narcisiștii sunt sceptici în ceea ce privește purtarea măștii pe timp de pandemie

Studiile arată că psihopații și narcisiștii sunt sceptici în ceea ce privește purtarea măștii pe timp de pandemie

Femeie purtând mască

Conform Newsweek, cercetătorii au demonstrat că cei care au trăsăturile din „Triada Întunecată”, adică narcisismul, psihopatia și machiavellianismul sunt mai puțin dispuși să respecte măsurile de prevenție pentru COVID-19.

Două studii recente au analizat relația dintre trăsăturile de personalitate ale oamenilor și reacțiile pe care le au la măsurile impuse pentru noul virus.

Cele două studii, combinate, au analizat peste 1000 de peroane din Polonia, iar concluziile au fost în mare parte similare.

În primul studiu, au fost chestionați 755 de oameni cu vârste cuprinse între 18 și 78 de ani.

Perioada în care s-a desfășurat studiul a fost a doua jumătate a lunii martie, care a însemnat a treia și a patra săptămână de restricții impuse de guvernul de la Varșovia.

Al doilea studiu s-a realizat pe 263 de persoane din Polonia, cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani și a scos la lumină diferențele de percepție pe timp de pandemie.

Triada Întunecată, unul dintre cei mai importanți termeni ai psihologiei

Persoanele care posedă trăsăturile din Triada Întunecată sunt predispuse să nu respecte regulile impuse de autorități în perioada pandemiei.

Acești oameni nu au încredere că acțiunile lor pot schimba ceva în lupta cu acest virus, astfel se explică de ce nu adoptă măsurile de protecție precum purtarea măștii și spălatul pe mâini.

Cercetătorii au declarat:

„Persoanele care au trăsăturile Triadei Întunecate par să fie preocupate de aspecte negative ale prevenției și nu iau în considerare beneficiile acesteia.”

Triada Întunecată este unul dintre termenii vedetă ai psihologiei și se referă la asocierea a trei trăsături în general negative, dar non-patologice.

Cum se manifestă oamenii care posedă trăsăturile Triadei Întunecate?

Machiavelicii sunt oameni care vor să îi manipuleze și să îi exploateze pe cei din jur. De asemenea, sunt reci din punctul de vedere afectiv și cinici. Narcisiștii sunt aroganți, egoiști și se consideră superiori față de alți oameni. Stima lor de sine este mare, dar în același timp, fragilă și consideră că li se cuvine totul. Psihopatia se definește prin tendințe impulsive, înclinația spre situații riscante și lipsa de remușcări în anumite situații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: