Redactia.ro
Home » Știri » STUDIU. Mâncarea de tip fast-food scade IQ-ul

STUDIU. Mâncarea de tip fast-food scade IQ-ul

Un studiu al Universității din California de Sud arată că mâncarea de tip fast-food îngreunează dezvoltarea cognitivă, în special a copiilor. Cercetarea a fost făcută pe mici rozătoare. Iată ce au aflat, mai exact, specialiștii.

STUDIU. Mâncarea de tip fast-food scade IQ-ul

Tututor ni se întâmplă să avem poftă de un burger, o shaorma, o felie de pizza sau de o felie de tort din ciocolată, de exemplu. Însă, cercetătorii trag un semnal de alarmă cu privire la acest lucru. Au descoperit că junkfood-ul scade din IQ, mai ales cel al copiilor, potrivit AlephNews.

Studiul a fost realizat de Universitatea din California de Sud pe mici rozătoare. Cercetătorii au aflat că din cauza junkfood-ului memoria poate deveni mai slabă, iar anxietatea mai crescută. De asemenea, rozătoarele au dezvoltat dependență de acest tip de alimentație și preferau multe alimente pline de zahăr și grăsimi. Dacă nu le primeau, erau agitate.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic, despre mâncarea tip fast-food

Potrivit lui Mihaela Bilic, mâncarea tip fast-food nu este una periculoasă, atât timp cât este consumată cu moderație. Alimentele din această categorie conțin mult zahăr și multe grăsimi. Astfel, după cum precizează chiar medicul nutriționist, „Doza face otravă”. Iată ce spune Mihaela Bilic despre consumarea unui hamburger.

”(…) Un astfel de sandviş, indiferent de la ce lanţ provine, are, în funcție de sosuri – unde e grăsimea multă și concentrată într-un volum mic – are probabil între 400 și 600 de calorii. Dacă e doar unul pe zi, poți să și slăbești. Dar dacă e cea mai mare porție și mai pui cartofi prăjiți, un cartof fiert are doar 80 calorii, dacă l-ai prăjit ajunge la 400. Nu e nimic toxic acolo, dar e foarte concentrat.

Înseamnă un efort pe mai multe zile. Într-o zi întreagă, partea pe care o putem modifica din punct de vedere al consumului caloric este de doar 25% din metabolismul total. Dacă avem o rație de 2.000 calorii pe zi, atât consumă corpul, 1.500 din ele sunt cheltuială de metabolism bazal care nu poate fi influențată de mișcare, de sport, de nimic. Partea pe care putem să o ajustăm și să o reglăm e de 30% din tot metabolismul. Dacă mâncăm în fiecare zi mai mult de 400 de calorii decât ce are nevoie corpul nostru, vom avea nevoie cam de o saptămână să scăpăm de ele”, a  explicat Mihaela Bilic, la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: