Redactia.ro
Home » Știri » Studiu. Persoanele care se trezesc cu o oră mai devreme decât de obicei pot diminua riscul de depresie

Studiu. Persoanele care se trezesc cu o oră mai devreme decât de obicei pot diminua riscul de depresie

Studiu. Persoanele care se trezesc cu o oră mai devreme decât de obicei pot diminua riscul de depresie

Cercetătorii susțin că persoanele care se trezesc cu o oră mai devreme decât de obicei, fără a dormi mai puțin, își pot diminua riscul de depresie majoră.

Studiu. Persoanele care se trezesc cu o oră mai devreme decât de obicei pot diminua riscul de depresie

Mai mulți cercetători au analizat date de la aproape 840.000 de persoane de strămoși europeni pentru a căuta variante comune care influențează cronotipul unei persoane sau preferința timpului de somn, informează Health Harvard.

Așa au reușit să îi identifice pe cei care se trezeau mai devreme și pe cei care dormeau până târziu. Cercetătorii i-au identificat pe cei cărora le-a fost diagnosticată o tulburare depresivă majoră. Rezultatele au fost publicate online de către JAMA Psychiatry.

Cercetarea a descoperit că persoanele predispuse genetic să se trezească cu o oră mai devreme, comparativ cu cei care se trezeau mai târziu, aveau un risc de depresie cu 23% mai mic. Rezultate sunt în concordanță cu un alt studiu, care arată o îmbunătățire a scorurilor depresiei la persoanele care au schimbat ora de culcare și timpul de trezire cu o oră mai devreme decât rutina obișnuită.

Cum putem adormi rapid? Metode care ajută la o odihnă bună

Potrivit studiilor, lipsa somnului sau a anumitor ore de somn necesare organismului nostru pot duce la depresie, kilograme în plus, gripă, diabet, infarct sau răceală. De asemenea, potrivit unor cercetări publicate în Journal of Experimental Psychology poți adormi în cinci minute prin câțiva pași simpli:

Imaginează-ți că faci ceva care-ți place

Oamenii de știință spun că prin închiderea ochilor și prin transpunerea imaginară a propriei persoane într-un loc visat, oamenii pot adormi instant. Prin această metodă ei pot scăpa de grijile care nu le permit să se odihnească.

Pune în cameră uleiuri cu aromă

Aici se includ, potrivit Buzzfeed, uleiurile de lavandă și mentă. Mirosul plăcut al acestor plante îmbie corpul uman cu multă liniște.

Cu jumătate de oră înainte de somn evită privitul într-un ecran

Cercetătorii au constatat că lumina albastră produsă de laptop, telefon sau tabletă, tulbură somnul și mintea. Ele  impiedică organismul să producă melatonina, hormonul care ne ajută la somn.

Ascultă muzică de relaxare

Sunetul apei, al ploii, ciripitul păsărilor sunt o metodă numai bună de adormit. Unii oameni au mărturisit că acete sunete le provoacă furnicaturi pe scalp si coloana vertebrală.

Consumă ceai din coaja de banană

Și un ceai poate ajuta la a avea un somn odihnitor, cum ar fi cel din coaja de banană. Cu o oră înainte de culcare, poți fierbe apă, apoi timp de zece minute poți lăsa o coajă de banană, împreună cu scorțișoară, în apa fierbinte pentru a se dizolva. Ulterior, o poți bea și te va cuprinde o stare de nevoie de odihnă.

Metoda inhalării aerului, de  4-7-8

Pentru a adormi mai ușor, există și metoda de 4-7-8. Mai exact, trebuie să inhalezi aer timp de 4 secunde, timp de 7 secunde îl ții, apoi expira-l timp de 8 secunde. Se repetă acest proces de 4-5 ori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: