Redactia.ro
Home » Știri » SUA arată din nou cu degetul spre OMS. Acuzații grave la nivel înalt

SUA arată din nou cu degetul spre OMS. Acuzații grave la nivel înalt

OMS

Secretarul de stat american Mike Pompeo le-a spus parlamentarilor britanici că şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a fost „cumpărat” de guvernul chinez, potrivit presei britanice.

Oficialul american a declarat în cadrul unei întâlniri cu uşile închise de marţi cu deputaţi britanici că afirmaţia sa are la bază „informaţii solide”. Mike Pompeo nu a oferit însă detalii suplimentare, au relatat The Times şi Daily Telegraph, citând afirmaţii ale participanţilor. Potrivit acestor surse, Pompeo a apreciat că eşecurile OMS, organizaţie mai degrabă „politică” decât bazată pe ştiinţă, au dus la „morţi britanice”.

„Când lucrurile au început să mişte, în momentul cel mai important, când exista o pandemie în China, dr. Tedros, care a fost… cumpărat de guvernul chinez, nu pot să spun mai mult, dar pot să o spun, spun asta bazându-mă pe informaţii solide (…), un acord a fost încheiat cu prilejul alegerii lui Tedros Adhanom Ghebreyesus în fruntea OMS”, a afirmat Pompeo, relatează Daily Telegraph. „Exista un acord pentru această alegere şi când lucrurile au început să se mişte aveţi britanici morţi din cauza acordului care a fost încheiat”, a adăugat el.

OMS respinge acuzațiile

Aceste afirmaţii au fost făcute cu prilejul unei întâlniri găzduite de Henry Jackson Society, un cerc de reflecţie descris de The Times ca partizan al unei linii dure faţă de Beijing, la două săptămâni după ce SUA au lansat oficial procedura de retragere din OMS, pe care Washingtonul o acuză că a întârziat să acţioneze în contextul pandemiei de noul coronavirus.

„OMS nu este la curent cu astfel de declaraţii, dar respingem orice atac ad hominem şi alegaţie nefondată”, a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei ONU, care face apel la ţări să rămână concentrate pe răspunsul la pandemie.

Și Donald Trump a acuzat OMS că favorizează China

Președintele american, Donald Trump, a declarat la începutul lunii aprilie că SUA ar putea să oprească temporar finanțarea către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), din cauză că a fost părtinitoare de partea Chinei în timpul pandemiei de coronavirus. Ulterior, la solicitarea jurnaliștilor, președintele american a precizat că nu este vorba despre o decizie încă, ci vor urma analize care să arate dacă OMS va mai primi aceleași „mari sume de bani” din partea SUA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: