Redactia.ro
Home » Știri » Subiecte Limba şi literatura română la Bacalaureatul din toamnă. Ce a picat în 2020

Subiecte Limba şi literatura română la Bacalaureatul din toamnă. Ce a picat în 2020

GALERIE FOTO (3) Subiecte Limba şi literatura română la Bacalaureatul din toamnă

Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă. Absolvenții clasei a XII-a vor susține luni, 24 august proba scrisă la Limba și literatura română.În sesiunea de toamnă s-au înscris 40.000 de candidați .

La fel ca în sesiunea din iunie, elevii vor trece prin triajul epidemiologic înainte de a ajunge în sălile de examen.

Subiecte Limba şi literatura română la Bacalaureatul din toamnă

Absolvenții clasei a XII-a vor susține luni, 24 august proba scrisă la Limba și literatura română în sesiunea de toamnă a examenuli de BAC 2020.

Elevii de la profil real și uman au la dispoziției trei ore pentru a rezolva subiectele la română, care vor fi afișate pe site-ul edu.ro, împreună cu baremul de corectare.

Ca și în sesiunea din iunie, subiectele la Limba și literatura română vor fi făcute publice în jurul orei 10, după ce elevii se vor afla deja în susținerea examenului.

Ca de fiecare dată, primul subiect la BAC este la Limba și literatura română, iar subiectele sunt diferite pentru elevii de la filologie și cei de la real.

Elevii sunt obligați să ajungă în clase, între orele 07.30-08.30, având în vedere producerea triajului epidemiologic. Potrivit Ministerului Educației, în sesiunea din toamnă de BAC 2020 s-au înscris peste 42.000 de candidați. Din totalul acestora, peste 24.900 de elevii sunt din promoțoa 2019-2020.

Primele rezultate se vor afișa pe 2 septembrie, acestea fiind publicate prin anonimizarea numelui și prenumelui. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 14.00-20.00, atât în format fizic, cât și în format electronic.

Ce a picat în sesiunea din iunie a examenului de BAC la Limba și literatura română

Elevii din sesiunea din iunie de la profilul uman au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui fragment din “Amintiri despre George Călinescu”, de Mircea Bandu.

La punctul B de la Subiectul I, s-a cerut să să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, îmn care să argumenteze dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane, raportându-se atât la informațiile din textul de la subiectul I, cât și din experiența personală sau culturală.

La Subiectul II, candidaților li s-a cerut să prezinte, în minum 50 de cuvinte, perspectiva narativă dintr-un fragment din Arhanghelii, de Ion Agărbiceanu.

La ultimul subiect, acestia au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile de construcție dintr-o comedie studiată.

La profil real, la primul subiect, punctul, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui fragment din “Amintiri despre George Călinescu”, de Mircea Bandu.

La punctul B de la Subiectul I, candidaților și s-a cerut să să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane, raportându-se atât la informațiile din textul de la subiectul I, cât și din experiența personală sau culturală.

La Subiectul II, elevilor li s-a cerut să prezinte, în minimum 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment din Arhanghelii, de Ion Agărbiceanu.

La Subiectul III, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unei comedii studiate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: