Redactia.ro
Home » Stil de viață » Sucul de prune are beneficii miraculoase. Iată la ce te poate ajuta consumul zilnic al acestuia

Sucul de prune are beneficii miraculoase. Iată la ce te poate ajuta consumul zilnic al acestuia

Consumul celor opt pahare de apă recomandate pe zi este bun pentru sănătate. Dar o modalitate de a adăuga un plus de aromă și nutrienți în ziua ta este prin includerea sucului de prune în dieta ta. Prunele au un conținut ridicat de zahăr, ceea ce le permite să fie uscate fără fermentare. De asemenea, sunt bogate în fibre, ceea ce vă poate ajuta să vă reglați intestinele și vezica. Iată câteva beneficii ale sucului de prune.

Ajută digestia

Prunele sunt bogate in fibre , ceea ce ajuta la prevenirea hemoroizilor provocati de constipatie . Constipația cronică este o problemă obișnuită la adulții în vârstă și poate fi, de asemenea, o problemă dureroasă pentru sugari. Sucul de prune acționează ca un laxativ datorită conținutului său ridicat de sorbitol, potrivit healthline.com. În timp ce sucul de prune nu conține aceeași cantitate de fibre benefice ca întregul fruct, acesta păstrează în continuare unele fibre și multe dintre vitaminele și mineralele pe care le oferă întregul fruct.

Bogate în vitamine

Prunele sunt o sursă bună de potasiu , un electrolit care ajută la o varietate de funcții vitale ale corpului. Acest mineral ajută la digestie , ritm cardiac , impulsuri nervoase și contracții musculare , precum și tensiune arterială. Prunele conțin, de asemenea, cantități mari de minerale, cum ar fi mangan, cupru și magneziu.

Contribuie la buna funcționare a vezicii urinare

O vezică hiperactivă poate fi inconfortabilă de tratat, dar adăugarea de fibre în dieta dvs. vă poate ajuta. În timp ce o vezică hiperactivă poate fi cauzată de multe lucruri, uneori constipația poate crește frecvența urinării. Sucul de prune vă poate ajuta. 

Reduce nivelul colestrolului

Grăsimile și colesterolul se pot colecta în arterele dvs. pentru a forma o substanță numită placă. Când placa se acumulează în arterele dvs., aceasta poate provoca ateroscleroză , o îngustare a arterelor. Dacă nu este tratată, această afecțiune poate duce la insuficiență cardiacă , accident vascular cerebral și atac de cord. Cercetările sugerează că prunele uscate pot ajuta la încetinirea dezvoltării aterosclerozei.8

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: