Redactia.ro
Home » Stil de viață » Suprapuneri istorice ce se vor juca cu percepția ta asupra timpului

Suprapuneri istorice ce se vor juca cu percepția ta asupra timpului

Cu toții am avut lecții de istorie în școală și cu toate că majoritatea dintre noi am trecut prin memorarea datelor, a evenimentelor și prin dat teste, puțini dintre noi avem o înțelegere deplină despre evenimentele istorice ce s-au întâmplat și când. Spunem că unele lucruri s-au întâmplat în trecutul îndepărtat, precum “aia este istorie antică”. De asemenea, sunt lucruri ce s-au întâmplat în vremurile de demult, pe care deobicei le asociem cu cele ale bunicilor noștrii, unele lucruri s-au întâmplat acum “câțiva ani în urmă”, iar unele sunt de actualitate. Dar ai fi surprins câte lucruri știm în mod greșit. Și ai fi mult mai surprins să aflii câte lucruri s-au suprapus, de care nu aveam niciun habar. Iată o mică listă despre fapte istorice cu adevărat uimitoare.

1. Drepturile femeilor și Spațiul

Cu toate că drepturile femeilor este un subiect vorbit și în prezent și în multe țări femeile și bărbații încă nu sunt văzuți ca fiind egali, ne place să credem că drepturile de bază a omului au fost acordate femeilor cu ceva timp în urmă. Pentru că e văzut ca o prioritate, nu? Dar acest lucru este greșit. În 1971, S.U.A. a condus un vehicul de explorare spațial, a fost a treia aterizare pe lună. Dar de asemenea, a fost anul în care femeile elvețiene au avut dreptul să voteze în alegeri.

2. Harvard și Calculul Infinitezimal

Când te gândești la Universitatea Harvard, probabil te gândești la persoane foarte deștepte care fac o mulțime de calcule integrale și diferențiale, dar nu este cazul. De fapt, Harvard a fost construită cu mult înainte ca integralele și diferențialele să fie inventate. Harvard a fost construită în 1636, iar calculele integrale și diferențiale nu au fost inventate pentru cel puțin încă 30 de ani după construirea acesteia. Prin urmare, primii studenți clar nu au studiat calculele infinitezimale la Harvard.

3. Palatul Guvernatorilor și Piatra Plymouth

Piatra Plymouth este un sit istoric ce marchează locul în care William Bradford și pelerinii de pe Mayflower au coborât din corabie și au început o colonie. Este unul dintre acele momente fondatoare din istoria americană. 1620 este anul în care a început totul în Plymouth, Massachusetts. Între timp, în New Mexico, deja exista de 10 ani Palatul Guvernatorilor. Aveau un organ de conducere când doar ce pelerinii au aterizat în Plymouth.

4. Regina Elisabeta a II-a și Marilyn Monroe

O considerăm pe Marilyn Monroe un star din trecut. Cu toate că știm că a murit de tânără, se simte de parcă a fost cu mult timp în urmă. Dar ai fi surprins să aflii că vedeta de la Hollywoon s-a născut în același an ca și actuala regină a Regatului Unit, care are 94 de ani în prezent. Ba chiar s-au întâlnit la o premieră de film în Londra când aveau amândouă 30 de ani.

5. Auschwitz și McDonald’s

Nu ai putea vedea niciodată o conexiune între acestea două, dar McDonald’s a fost fondat în 1940, doar cu câteva zile după ce primii oameni au fost trimiși la Auschwitz. Destul de sumbru, nu crezi? În timp ce oamenii din Europa erau trimiși în lagărele de concentrare, America se bucura de gustul primilor burgeri din McDonald’s.

6. Țestoasa Harriet și Charles Darwin

Știm că țestoasele trăiesc foarte mult timp, dar a existat o țestoasă care l-a cunoscut pe Charles Darwin și care a murit abia în 2006. Cât de tare e asta? Adică, este doar o țestoasă, nu știa cât de semnificativă era această întâlnire, dar totuși, este destul de impresionant.

7. Mamutul Lânos și Piramidele

Mamuții au murit cu mult timp în urmă. Când vorbim despre ei, îi considerăm creaturi preistorice, dar încă erau în viață când egiptenii au început să construiască Piramidele. Nu este ciudat? Niciodată nu ne gândim că oamenii și mamuții ar fi existat în același timp.

8. Imperiul Aztec și Oxford

Care a fost primul care a existat? Probabil o să te gândești că a fost Imperiul Aztec, care a fost fondat în 1428. Dar de fapt, Oxford era deja sus și înfloritor de secole înainte ca Impreriul Aztec să fi existat. Oxford este una dintre cele mai vechi universități din lume și de fapt, nu are o dată în care a fost fondată. Dar știm că în 1096, erau oameni care deja predau în Oxford. Se spune că universitatea exista de mai mult timp decât atât.

9. Anne Frank și Martin Luther King.

Se pare că multe persoane faimoase s-au născut în același an. Deja știm de Regina Regatului Unit și Marilyn Monroe. Dar se pare că și Anne Frank și Martin Luther King s-au născut în același an. Ar fi fost foarte interesant să vedem ce ar fi avut de vorbit aceștia doi dacă s-ar fi întâlnit vreodată.

10. Ghilotina și Star Wars

Ghilotina pare o metodă de execuție atât de arhaică, inevitabil amintește de timpurile când oamenii se strângeau pentru a vedea o pedeapsă cu moartea. Dar știai că era singura execuție legală din Franța, până în 1981, când pedeapsa cu moartea a fost desfințată? Sincer, era deja ieșită din uz de câțiva ani. Ultima persoană din Franța executată prin ghilotină a murit în 1977. Și ghici ce, acela a fost anul în care Star Wars a apărut în S.U.A.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini