Redactia.ro
Home » Știri » Surse: Ludovic Orban își dă demisia din funcția de premier. Cine îl va înlocui

Surse: Ludovic Orban își dă demisia din funcția de premier. Cine îl va înlocui

Ludovic Orban ia în calcul demisia de la șefia PNL

Ludovic Orban este nevoit să renunțe la funcția de premier al României. Potrivit unor surse România TV, liderul PNL a aflat acest lucru în urma unei întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Așadar, luni, la ora 19:00, Orban și-ar anunța în mod public demisia, locul lui fiind luat, pe poziție interimară, de vicepremierul Raluca Turcan.

Ludovic Orban își va da demisia din funcția de premier

Scorul alegerilor parlamentare nu a fost unul favorabil pentru PNL. Așadar, potrivit unor surse România TV,  Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni și i-a transmis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul Executiv. Astfel, la ora 19:00, Ludovic Orban și-ar anunța demisia din poziția de prim-ministru și ar urma să fie înlocuit de vicepremierul Raluca Turcan.

Ludovic Orban, supărat că va trebui să își dea demisia din funcția de premier

După ce a discutat cu șeful statului, premierul Ludovic Orban a fost afectat de ceea ce i s-a transmis. Tot potrivit unor surse politice, liderul PNL nu a mai trecut pe la sediul formațiunii politice, în urma plecării de la Palatul Cotroceni. Acolo, ceilalți membri ai partidului, îl așteptau să discute despre rezultatul alegerilor parlamentare.

De ce își va da demisia Ludovic Orban

Potrivit România TV,  faptul că Ludovic Orban va renunța la funcția de prim-ministru este o variantă pe care el ar fi transmis-o colegilor de partid. Asta după ce membrii USR ar fi impus această condiție,  pentru crearea unui guvern de coaliție. Chiar dacă va renunța la poziția de premier, Ludovic Orban va rămâne în continuare liderul al PNL, colegii săi nu-l blamează pentru faptul că nu au câștigat alegerile parlamentare.

Aceleași surse România TV spun că în timp ce soseau rezultatele alegerilor parlamentare, atmosfera de la sediul PNL nu a fost deloc una relaxantă. Ludovic Orban a fumat în tăcere, ore întregi, în fața unui ecran unde se proiectau procentajele. La un moment dat, Orban și-ar fi exprimat decizia de a renunța la funcția de prim-ministru, dar și-a retras spusele.

Potrivit ultimul rezultat transmis de Biroul Electoral Central (BEC),  situația PNL este următoarea: Senat,25, 36%, iar la Camera Deputaților, 25, 1%. În schimb, PSD are la Camera Deputaților 29, 79%, iar la Senat, 30,17%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: