Redactia.ro
Home » Știri » Sute de români au dormit pe străzi de teama unui cutremur. Imaginile groazei, cu oameni disperați în toiul nopții

Sute de români au dormit pe străzi de teama unui cutremur. Imaginile groazei, cu oameni disperați în toiul nopții

GALERIE FOTO (2) Sute de români au dormit pe străzi de teama unui cutremur. Imaginile groazei, cu oameni disperați în toiul nopții

Cutremurele din ultima vreme au provocat panică în rândul oamenilor și mulți se tem că ar putea avea loc un seism devastator. Evenimentele neplăcute din Turcia, dar și cele din România au avut urmări grave, iar cetățenii deja și-au luat primele măsuri de precauție în cazul unui nou cutremur. Sute de români au ales chiar să-și petreacă noaptea sub cerul liber.

Românii din Germania, disperați de teama cutremurului

Sute de oameni au ieșit noaptea din case, speriați că urmează un cutremur. Totul s-a produs în Germania, în zona Kölnberg, unde se află o mulțime de români. Din primele informații, se pare că printre mulțimea de oameni se aflau mulți și de la noi din țară, care se temeau că ar putea păți la fel ca rudele lor, în contextul seismelor repetate din Gorj.

Ar fi fost peste 1000 de oameni în plină stradă, printre care și mai mulți români. Autoritățile au primit apeluri din Aachen, Krefeld, Bochum, Gladbeck, Gelsenkirchen și alte orașe NRW.

Geologul Stefan Stürmer, care conduce site-ul Earthquake news, spune că totul ar fi pornit de la românii din țară, care și-ar fi avertizat rudele cu privire la un presupus cutremur. Poliția încearcă să afle acum cauza exactă a evenimentului din urmă cu câteva zile.

Cine a răspândit vestea falsă

Totul ar fi fost doar o veste falsă, care s-a răspândit prin intermediul rețelelor de socializare. Mai multe mesaje alarmante ar fi circulat pe grupurile comunității românești, potrivit poliției din mai multe orașe. Rudele celor plecați peste hotare le-ar fi transmis acestora că ar putea avea loc un cutremur și la ei, după ce în România au fost marcate mai multe seisme.

Presa locală menționează că mulți au stat ore întregi afară de teama prăbușirii caselor sau a clădirilor foarte înalte în care locuiau. Poliția a întâmpinat dificultăți în a-i calma pe oamenii ieșiți în străzi, care se gândeau chiar să își petreacă noaptea în mașini.

Sute de apeluri ale unor atacuri de panică au fost primite la numărul de urgență al poliției și autoritățile și echipajele de salvare s-au deplasat la fața locului. Poliția din Köln a explicat că în complexul de locuințe înalte de pe „Kölnberg” locuiesc multe persoane provenite din România, dar nu s-a putut stabili numărul exact de cetățeni români, pentru că era imposibil să ia datele a peste 1000 de persoane ieșite pe străzi.

„Acesta este, desigur, un raport fals absolut rușinos. Pe fondul cutremurului din Siria și Turcia, este bineînțeles clar că oamenii sunt sensibili și reacționează în consecință”, au declarat oamenii legii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: