Redactia.ro
Home » Știri » Talibanii au interzis muzica în public! ”Sperăm să îi convingem pe oameni, nu să îi pedepsim”

Talibanii au interzis muzica în public! ”Sperăm să îi convingem pe oameni, nu să îi pedepsim”

Talibanii au interzis muzica în public! ”Sperăm să îi convingem pe oameni, nu să îi pedepsim”

Talibanii vor interzice muzica în public. Sub regimul taliban anterior, din anii ’90, muzica și filmele erau strict interzise, iar încălcarea acestor reguli era aspru pedepsită. Nu existau concerte, cinematografe sau programe TV.

Talibanii au interzis muzica în public! ”Sperăm să îi convingem pe oameni, nu să îi pedepsim”

Purtătorul de cuvânt al islamiștilor, Zabihullah Mujahid, a declarat într-un interviu pentru The New York Times că muzica în public va fi interzisă. După ce militanții au fost îndepărtați de la putere, scena muzicală a înflorit. Au avut loc concerte și festivaluri și a fost lansat Institutul Național de Muzică din Afganistan. De asemenea, a fost înființată o orchestră exclusiv feminină care cânta în țară și în străinătate.

În interviul acordat de purtătorul de cuvânt al talibanilor celor de la The New York Times, acesta a precizat că îngrijorările pentru siguranța femeilor sunt „nefondate”. Mujahid a spus că femeile nu vor trebui să rămână în casă sau să-și acopere întotdeauna fețele și că cerința ca acestea să fie însoțite de un bărbat se aplică numai călătoriilor mai lungi de trei zile. El a mai spus că femeile vor putea în cele din urmă să se întoarcă la rutina lor zilnică.

”Dacă merg la școală, la birou, la universitate sau la spital, nu au nevoie de un însoțitor”, a spus Zabihullah Mujahid.

Acesta a oferit, de asemenea, asigurări afganilor care încearcă să părăsească țara că li se va permite, spunând că celor cu documente de călătorie valabile nu li se va interzice intrarea în aeroport. În interviul pentru The New York Times, purtătorul de cuvânt al talibanilor a mai spus că aceștia își doresc relații bune cu comunitatea internațională, subliniind ca domenii de cooperare antiterorismul, eradicarea traficului de opiu și reducerea afluxului de refugiați către Occident.

Prima regulă impusă de talibani în Afganistan

Talibanii au început să-și impună propriile reguli, la câteva zile după ce au recucerit Afganistanul. Femeile sunt cele vizate de noua măsură. Viața femeilor din Afganistan s-a schimbat peste noapte. După ce talibanii le-au recucerit teritoriul, ele sunt acum nevoite să se supună primei lor reguli, una la fel de aspră precum cele de acum 20 de ani.

Concret, în partea vestică din provincia Herat, talibanii au decis ca, în școlile private fetele și băieții să stea separat. Asta pentru a evita orice formă de contact între ei. Hotărârea s-a luat în cadrul unei reuniuni de trei ore între  profesori, proprietarii de instituții de învățământ private și oficialii talibani. Mai apoi, au solicitat-o și Guvernului local pentru a fi oficializată.”Vechiul sistem este rădăcina tuturor relelor din societate”, a explicat Mullah Farid, șeful învățământului superior al Emiratul ui Islamic al Afganistanului, care a reprezentat talibanii în cadrul întâlnirii, potrivit agenției de știri Khaama Press.

Profesorii de la universitățile private din Herat nu știu cum, mai exact, să respecte noua regulă, în condițiile în care în unitățile de învățământ respective este un  număr de elevi limitați. De altfel, au avertizat că din cauza acestui număr mic de studenți, fetele nu ar mai putea beneficia de un învățământ superior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: