Redactia.ro
Home » Știri » Țara care își îndeamnă cetățenii să facă sex în ciuda restricțiilor de circulație

Țara care își îndeamnă cetățenii să facă sex în ciuda restricțiilor de circulație

sex

Reprezentanţii Autorităţii pentru Sănatate Publică din Danemarca au anunţat că în ciuda restricțiilor de circulație, persoanele singure se pot întâlni cu alte persoane pentru a face sex.

„Sexul este bun, este sănătos”, a spus Soren Brostrom, şeful Autorității pentru Sănătate Publică. „Suntem fiinţe sexuale şi, desigur, puteţi face sex în această situaţie. Chiar dacă ești singur, relațiile sexuale scurte și practicate cu persoane cunoscute nu ar trebui să fie o problemă.”, a spus oficialul, potrivit unui ziar local.

Acesta a precizat că normele de distanțare socială impuse în Danemarca nu se aplică în cazul sexului: „Există o interdicție împotriva adunărilor formate din zece sau mai multe persoane. Nu este cazul aici. Riscul de infecție este ridicat la adunările mai mari. Cred că mai există loc în societatea noastră pentru această formă de contact social deosebit de important”.

„Ca orice contact cu omul, există riscul de infecţie, dar, bineînţeles, oamenilor trebuie să li se permită să facă sex”, a adăugat Soren Brostrom. Persoanele vor putea ieşi în scopuri intime, indiferent dacă se află într-o relaţie sau nu, precizează oficialii danezi.

Virusul nu se ia prin sex

Coronavirusul intră în tractul respirator prin inhalarea picăturilor și nu este răspândit prin material seminal sau lichid vaginal, dar apropierea fizică implicată în sex aduce în mod clar un risc de luare a virusului.

Kare Molbak, director al agenției daneze de infecții SSI din Danemarca, a declarat că măsurile privind distanțarea socială din Danemarca nu ar trebui totuși să descurajeze sexul sau întâlnirile.

Kare Molbak a explicat care e singura condiţie pusă de autorităţi: „Nu vă puteţi întâlni cu mai mult de 10 persoane simultan, indiferent daca este vorba de întâlniri în interiorul caselor sau în exterior”.

Primul caz confirmat de COVID-19 în Danemarca a fost la 27 februarie 2020. Până acum, 7.695 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar peste 370 au murit. Danemarca a fost printre primele ţări europene care au introdus măsuri de restricţionare a circulaţiei, începând cu 13 martie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: