Redactia.ro
Home » Știri » Țările care au trecut deja în 2021. Ce obiceiuri sunt sărbătorit de Revelion

Țările care au trecut deja în 2021. Ce obiceiuri sunt sărbătorit de Revelion

Țările care au trecut deja în 2021 (2)

Țările care au trecut deja în 2021. În câteva ore vom intra în 2021, un an de la care oamenii au așteptări mari, având în vedere că 2020 a fost un an plin de momente schimbătoare și pentru unii, dureroase. Ei bine, în alte părți, Revelionul a fost sărbătorit deja, în timp ce în unele zone, intrarea în noul an va fi sărbătorită pe 1 ianuarie.

Țările care au trecut deja în 2021. Ce obiceiuri sunt sărbătorit de Revelion

Țările care au trecut deja în 2021. Mai sunt câteva ore, iar românii vor sărbători Revelionul, așteptând cu nerăbdarea să intre în noul an. Aceștia își doresc ca 2021 să vină cu surprize frumoase, iar pandemia de coronavirus să rămână în 2020, ca pe o experiență de neuitat. Ei bine, dacă noi sărbătorim Revelion în această seară, unele țări au trecut deja în 2021. Revelionul este sărbătorit în 38 de zone orare, iar între obiceiurile pe care oamenii din diferite colțuri ale lumii le adoptă în seara de sfârșit de an, se numără bătăile în stradă, spargerea farfuriilor, arderea păpușilor sau dormitul în cimitir. Ca și noi, alte 32 de țări sărbătoresc Revelion în seara de 31 ianuarie. În Samoa, fusul orar a fost schimbat în 2011, motiv pentru care aceasta a devenit prima țară care sărbătorește noul an și nu ultima. În această țară ajung mulți turiști din întreaga lume, astfel încât să se numere printre primele persoane care sărbătoresc intrarea în noul an. Pe insulă, oamenii sărbătoresc trecerea dintre ani cu focuri de artificii, dansuri și numere de jonglerie.

De asemenea și Noua Zeelandă a intrat în noul an la ora 13.30, ora României, după care a urmat Australia și China. În Auckland a avut loc un foc de artificii și lumini de 5 minute, iar la Sydney este programat un spectacol pirotehic, care va dura 7 minute și va avea loc fără spectatori.

Obiceiuri de Revelion

Sărbătoarea Anului Nou reprezintă cea mai veche sărbătoare din lume, aceasta fiind petrecută în mod diferit de țările lumii, dar au aceeași semnificație. În ebraică, Anul Nou înseamnă un moment sacru, când oamenii se gândesc la ceea ce au făcut rău în trecut și promit că vor fi mai buni pe viitor.

În Danemarca, de Revelion oamenii obișnuiesc să spargă farfurii în ușa vecinilor, iar acest lucru înseamnă că familia care are cele mai multe cioburi în fața ușii va avea parte de mult noroc. În Irlanda, se spune că de Anul Nou, fetele singure își vor găsi dragostea. Acestea așează un vâsc sub pernă la momentul magic când își vor cunoaște alesul.

Scoțienii numesc Anul Nou „Hogmanay”, iar în unele saturi sunt aprinse suluri de smoală, care sunt lăsate apoi să se răstogolească pe strâzi. Așadar, anul vechi va fi ars și celui nou îi este permis să vină. În Filipine, se poartă haine cu buline și se pun pe masă gustări în formă rotundă, pentru că această formă se spune că aduce prosperitate.

În Mexic, se scot bagajele afară, pentru călătorii bune în anul ce vine, și se agață figurine în formă de oaie pe clanța ușii, pentru prosperitate. Chilienii sărbătoresc Anul Nou, alături de rudele moarte. Mai precis, aceștia mers la cimitir, iar localnicii sunt întâmpinați de muzică clasică în surdină și de lumini estompate. În Ecuador se strâng sperietori de ciori care se ard la miezul nopții, pentru a distruge tot răul acumulat în cele 12 luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: