Redactia.ro
Home » Știri » Țările din lume unde nu au fost cazuri de coronavirus. De ce nu a ajuns acolo COVID-19

Țările din lume unde nu au fost cazuri de coronavirus. De ce nu a ajuns acolo COVID-19

Tarile care nu sunt afectate de coronavirus (1)

Deși pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întregul mapamond, există totuși câteva zone în care noul virus nu a ajuns. Totodată există și țări care au preferat să nu dezvăluie informații cu privire la infectările cu coronavirus din zona lor.

Zonele care nu au fost afectate de coronavirus

Chiar dacă este greu de crezut, sunt și zone din întreaga lume în care pandemia de coronavirus nu a ajuns. În ciuDa milioanelor de oameni infectați, 34 de țări din lume au înregistrat doar un singur caz de COVID-19.

213 de țării și teritorii din cele 247 știute de ONU, au avut la data de 20 aprilie cel puțin un caz de coronavirus raportat.

Dintre acestea, 186 au înregistrat și o transmitere locală, unde noul virus s-a răspândit în comunitate, iar în 162 dintre ele au fost raportate decese.

În țările precum Lesoto, Comore, Tadjikistan, Turkmenistan și în micile națiuni insulare din Pacific, cum ar fi Nauru, Kiribati și Insulele Solomon nu au fost înregistrate cazuri de COVID-19.

Țările care nu dezvăluie situația internă

Însă, potrivit Organizației Naționale Unite, acest lucru nu înseamnă că în aceste locuri nu au existat cazuri de coronavirus.

Această informație poate fi declarată doar dacă reprezentanții acelei țări dorește să facă acest lucru.

În ciuda faptului că are granița cu China, Rusia și Coreea de Sud care au înregistrat un număr mare de infectări, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de coronavirus, ceea ce înseamnă că situația internă este secret de stat.

Continentul Asia s-a confruntat cu două mari valuri de transmisie peste granițe, iar în Europa, multe țări s-au raportat la cazurile de la sfârșitul lunii februarie.

De exemplu, în America Latina și Africa nu au fost raportate cazuri de coronavirus în primele două luni ale anului, iar apoi noul virus s-a răspândit extrem de rapid pe ambele continente

Așadar, cinci țări și teritorii au reușit să scape neatinse de furia coronavirusului. Anguila, Groenlanda, insulele Caraibe, Saint Barthelemy și Santa Lucia nu au fost afectate de noul virus ucigaș.

Pe de altă parte, sudul Australiei este declarat cel mai sigur loc din lume în ceea ce privește răspândirea infecției cu COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: