Redactia.ro
Home » Știri » Taximetristul care l-a transportat pe Cătălin Cherecheș rupe tăcerea: „Avea o gentuţă gen borsetă, o geacă şi un hanorac şi avea gluga în cap că ploua afară”

Taximetristul care l-a transportat pe Cătălin Cherecheș rupe tăcerea: „Avea o gentuţă gen borsetă, o geacă şi un hanorac şi avea gluga în cap că ploua afară”

GALERIE FOTO (2) Catalin Chereches

Fuga spectaculoasă a primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, a fost marcată de o serie de evenimente surprinzătoare, inclusiv un interviu exclusiv cu taximetristul care l-a dus o bună parte din drum. Aflăm detalii inedite despre momentul în care edilul a părăsit țara, conform observatornews.ro.

Taximetristul, martor la fuga primarului, povestește că totul a început când Cherecheş a venit în fugă, având o gentuță gen borsetă, o geacă și un hanorac, cu gluga trasă pe cap din cauza ploii. „S-a urcat în grabă în mașină, apoi mi-a făcut semn să mă duc și mi-a indicat Satu Mare pe parbriz,” spune taximetristul în interviul exclusiv acordat Observatorului.

Evenimentele au avut loc în timpul dimineții, la ora 7:49, când primarul a trecut granița la punctul de frontieră Petea, sub o identitate falsă. A fost o călătorie marcată de precauții, iar detalii despre comportamentul primarului în mașină au început să iasă la iveală.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Reprezentanții Poliției de Frontieră au dezvăluit că Cherecheş a ieșit din țară cu un taxi, alegând locul din dreapta șoferului pentru a nu atrage atenția. Documentul prezentat la control era unul real, aparținând unei rude a primarului care locuiește în altă țară europeană. Chiar dacă polițistul de frontieră a observat asemănarea între Cherecheş și persoana din act, nu au existat dubii serioase cu privire la identitatea acestuia.

„Pe 24 noiembrie nu a fost găsit la domiciliu, a fost dat în urmărire naţională, iar în jurul orei 18 a fost dat în urmărire internaţională. Au fost efectuate verificări în punctele de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria. A fost intensificat schimbul de informaţii cu autoritățile maghiare şi cu alte state europene”, a declarat reprezentantul Poliţiei de Frontieră.

Problemele au început să apară când s-a descoperit că primarul a folosit o altă identitate, iar documentul aparținea unei rude de sex masculin. Responsabilii din cadrul Poliției de Frontieră au recunoscut că imaginile de la punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea clară și neechivocă a identității persoanelor care trec frontiera.

„S-a stabilit că a folosit o altă identitate, aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin. S-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane, un conducător auto şi el. Actul de identitate aparținea unei rude a lui Cherecheş Cătălin care locuieşte într-un stat din Europa. Au fost verificate documentele, a confruntat persoanele cu actele, poliţistul de frontieră a înmânat şi unui coleg actele, apoi le-au permis intrarea pe teritoriul Ungariei. Referitor la posibilitatea substituirii persoanei, analizăm modalitatea în care poliţistul de frontieră a efectuat controlul, cu menţiunea că exista o asemănare între Cherecheş Cătălin şi ruda al cărei act l-a prezentat, dar asta nu e o scuză. (…) Acesta a precizat că imaginile captate în punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea „în mod clar şi neechivoc” a identităţii persoanelor care trec frontiera.
Dacă poliţistul de frontieră ar fi avut dubii privind identitatea, aşa cum credem că ar fi trebuit, era trecut în linia a doua de control şi acolo era stabilită identitatea. Desigur că în fiecare punct de trecere a frontierei există linia a doua de control şi sunt aceste mijloace la dispoziție. (…) Problema este că persoana căutată nu a venit sub numele Cherecheş Cătălin, a venit cu un alt document şi în acel document era numele unei persoane asupra căreia nu exista niciun consemn”, a spus chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivascu, şeful Poliţiei de Frontieră.

Cherecheş a fost condamnat pentru luare de mită în formă continuată, iar fugitivul a reușit să evite, cel puțin temporar, procesul de execuție al sentinței. Interviul cu taximetristul adaugă un strat suplimentar de intrigă și mister în această poveste complexă a fugarului de la Baia Mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: