Redactia.ro
Home » Știri » Test rapid de coronavirus. E gata în doar 30 de minute. Unde şi cum se poate face, în România

Test rapid de coronavirus. E gata în doar 30 de minute. Unde şi cum se poate face, în România

Test coronavirus

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat în țara noastră, astfel că acum sunt la mare căutare testele care depistează infecția cu COVID-19. Sunt mai multe variante din care puteți alege, dar unul dintre acestea este destinat aflării rapide a rezultatului, adică în mai puțin de 30 de minute.

Test pentru coronavirus care se poate face în mai puțin de 30 de minute

Testele pentru a depista infecția cu noul coronavirus sunt foarte căutate, mai ales că pandemia este în floare, iar numărul cazurilor zilnice de îmbolnăviri crește de la o zi la alta în mod alarmant.

O companie care produce un astfel de test și care este, de altfel, singura avizată de Organizația Mondială a Sănătății pentru a diagnosita infectare cu COVID-19 pe baza descoperirii antigenilor este Mediafarm. Aceasta este din Ploiești.

Potrivit acesteia, testele pot să determine în doar 15 sau 30 de minute dacă persoana respectivă este infectată sau nu cu noul virus. Testele sunt produse de o companie din Coreea de Sud și au o acuratețe foarte mare.

Mai multe teste pentru coronavirus, disponibile în România

Există, totuși, mai multe teste pentru depistarea infecției cu coronavirus în țara noastră, având în vedere numărul mare de infectări ce apar în fiecare zi. Acestea sunt fie varianta mai rapidă, care oferă un rezultat imediat, fie au varianta cre durează mai mult și este mai costisitoare, dar care are o acuratețe mult mai mare.

Un alt tip de test a fost dezvoltat în luna august, de către două companii autohtone, care au format un parteneriat special cu scopul de a dezvolta un test de coronavirus. Acesta poate detecta anticorpii Covid-19 în doar cinci minute, după cum anunțat reprezentanții celor două companii.

„Are o sensibilitate de 96,6%, acurateţea lui este de sută la sută, şi venim în completarea testelor PCR, şi deja ştim că aceste aparate sunt foarte aglomerate, sunt foarte multe probe şi durează,  în majoritatea clinicilor, peste 48 de ore până să se ofere rezultatul pacienţilor. Aşteptăm de săptămâna viitoare să luăm legătura cu instituţiile de stat să vedem, nu ştiau că se fabrică încă în România”, a declarat Sim Ioana, director general Romlab, una dintre cele două companii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: