Redactia.ro
Home » Știri » Testarea bucureştenilor pentru COVID-19, adoptată în şedinţa Consiliului General al Capitalei

Testarea bucureştenilor pentru COVID-19, adoptată în şedinţa Consiliului General al Capitalei

testarea bucureștenilor

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de luni, proiectul de testare a bucureștenilor pentru coronavirus.

Conform proiectului „Testăm pentru București”, testele vor fi decontate de Primărie în cuantumul sumei de 200 de lei pentru fiecare test. Așadar, urmează să fie testați 11.000 de voluntari din București. Ei vor putea să se înscrie online pe o platformă. Testarea bucureștenilor se va face atât în spitalele din administrația ASSMB, cât și în alte unități medicale private.

„Testarea bucureștenilor ne va da imaginea infectării din acest moment. PMB va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat și clinicele private care dețin PCR și vor să intre în acest proiect. Vom lansa o platformă unde se vor înscrie bucureștenii voluntar pentru testare, repet, teste PCR, cele care sunt folosite în întreaga lume pentru depistarea coronavirusului. 11.000 de persoane vor fi testate voluntar”, a precizat primarul Capitalei Gabriela Firea.

Gabriela Firea susține că testarea bucureștenilor nu va aglomera spitalele, deoarece, în prezent, spitalele au o capacitate de testare zilnică de 3.500 de teste și se fac doar câteva sute.

„Dacă acum o lună s-a spus că nu este momentul potrivit, a trecut acea perioadă, iar dacă mai amânăm va fi prea târziu. În acest moment nu mai sunt foarte multe persoane în carantină. În București capacitatea de testare este de peste 3500 de teste și zilnic nu se fac decât câteva sute de teste. Deci nu vom aglomera testările cu proiectelul nostru. Este momentul propice”, a mai declarat edilul.

Bugetul proiectului 2,23 mil. lei

Bugetul total al proiectului este de 2.233.000 milioane de lei, dintre care 2,2 milioane de lei vor merge către plata voluntarilor, 30.000 de lei către realizarea unei aplicații de înscriere a acestora, iar 3.000 de lei pentru găzduirea aplicației, potrivit comunicatului transmis de Primăria Municipiului București.

Nu este prima idee de testare din capitală, în contextul epidemiei de COVID-19 din țara noastră. Gabriela Firea și Adrian Streinu-Cercel anunțau, la sfârșitul lunii martie, un plan de testare a bucureștenilor. Acordul semnat cu Institutul „Matei Balș” prevedea testarea unui eșantion 10.500 de bucureșteni cu teste rapide cumpărate de Primăria Capitalei sau primăriile de sector.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: