Te-ai gandit vreodată că oul pe care îl mănânci nu este cel sănătos. Ai idee cum îl depistezi? Ei bine. specialistii spun că totul depinde de culoare gălbenușului.
Testul oului. Tu chicesti care ou este cel sănătos? Majoritatea greșesc raspunsul. Cu cat oul este mai portocaliu si mai gros, cu atat este mai sanatos. In primul rand un astfel de galbenus de o culoare mai inchisa spre portocaliu, indica faptul ca acel ou are o valoare nutritionala echilibrata, in al doilea rand este foarte hranitor si in al treilea provine de la o gaina sanatoasa.
Ce influenteaza culoarea oului
Factorii care influentează culoarea oului sunt: acizii grasi omega-3, xantofile( se regasesc in frunzele verzi inchis cum ar fi spanacul, sau broccoli si varza de bruxelles) si carotenoide( pigmentii care se gasesc in plante, alaturi de clorofila si de caroten, colorand toamna frunzele în galben-roșcat). Deasemnea este foarte important ce consumă găinile, deoarece nutrientii trec in galbenusuri.
Important! Dacă creșteți găini, hraniti-le cu verdeata proaspata, frunzele de la broccoli(pe care le aruncati), varza, iar daca este iarna si sunt prea putine optiuni puteti sa le hraniti cu alfalfala.