Redactia.ro
Home » Știri » Tinerii nu vor primi vaccinul pentru COVID-19 până în 2022. Cine se vaccinează primii

Tinerii nu vor primi vaccinul pentru COVID-19 până în 2022. Cine se vaccinează primii

seringa

Tinerii sanatosi ar putea sa nu fie vaccinati pentru noul coronavirus inainte de 2022. Anuntul a fost facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a venit si cu o explicatie pentru aceasta situatie.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut anuntul ca tinerii sanatosi ar urma sa fie vaccinati anti-Covid cel mai devreme in 2022. Aceasta noua informatie vine dupa ultimele rapoarte facute de OMS,  prin care a fost stabilit cine va avea intaietate in a primit vaccinul anti-Covid.

Cine se vaccinează primii pentru COVID-19

OMS a venit cu noutati, in urma unei intruniri la nivel inalt care a avut loc miercuri. Expertii sanitari au stabilit ca, in eventualitatea avizarii oficiale ale unui vaccin anti-Covid, autoritatile din domeniul sanatatii trebuie sa imunizeze in primul rand categoriile de persoanele varstnice si vulnerabile.

Cercetătorul şef al OMS, Dr. Soumya Swaminathan a declarat că lucrătorii din sectorul medical, cei din sectoarele esenţiale şi vârstnicii vor primi primii vaccinul.

Potrivit acestuia, prioritatile privind situatia unui vaccin anti-Covid sunt inca in lucru pe masa OMS. Trebuie luata in calcul si parerea celor din grupurile consultative OMS. Expertul subliniaza faptul ca vaccinul pentru noul coronavirus trebuie sa fie declarat ca fiind unul sigur si eficace. In aceasta decizie uriasa sunt implicati atat expertii OMS, cei de la Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii.

”Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a spus Swaminathan, potrivit News.ro.

Expertul OMS a declarat si ca spera ca pana in 2021, lumea sa aiba la dispozitie cel putin un vaccin sigur şi eficace. Insa atrage atentia asupra unei alte realitati dure. Vaccinul va fi disponibil doar ”cantităţi limitate”.

Primul vaccin anti-Covid

În America a început testarea primului vaccin anti-covid. Procedura are loc după ce în SUA peste jumătate de milion de copii s-au infectat până acum cu noul coronavirus. Este vorba de Spitalul din Cincinnati, SUA, care a inceput testarea primului vaccin anti-covid pe copiii sub 12 ani. Sunt primele teste care se fac în Statele Unite pe această categorie de vârstă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: