Redactia.ro
Home » Știri » Toma Caragiu ar fi împlinit 96 de ani. Cum a fost ultima zi din viața marelui actor

Toma Caragiu ar fi împlinit 96 de ani. Cum a fost ultima zi din viața marelui actor

Toma Caragiu este unul dintre oamenii care au decedat în urma cutremurului din 1977. Dacă ar mai fi trăit, el ar fi împlinit astăzi 96 de ani și ar fi făcut mulți oameni fericiți cu piesele sale de teatru.

Toma Caragiu ar fi împlinit 96 de ani. Cum a fost ultima zi din viața marelui actor

Toma Caragiu a avut o zi normală și nimic nu părea a-i prevesti moartea pe 4 martie 1977, atunci când s-a produs marele cutremur. La acea vreme, marele actor avea 51 de ani și locuia în blocul Colonadelor 3, iar în ziua tragediei alături de el era și regizorul Alexandru Bocăneț. Ambii și-au pierdut viața în timpul devastatorului seism. Au făcut greșeala de a ieși din apartament și a fugi pe scări.

În ziua morții, Toma Caragiu a vorbit cu mulți prieteni și chiar cu familia sa. Avea promis și un alt telefon pe la 21:30 de la soția lui, însă…nu l-a mai primit din cauză că seismul a avut loc la 21:22. De asemenea, de parcă ar fi vrut să-l scape din pragul decesului, în acea zi, Toma Caragiu a fost invitat să iasă în oraș, dar a refuzat. Așa se face că totul a decurs normal până la ora ce vestea un moment istoric, cutremurul care a distrus mii de români. La 21:22 toată România s-a zguduit puternic, la o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, timp de 56 de secunde. Un timp suficient cât să-și piardă viața 1.570 de oameni la nivel național, din care 1.391 numai în Capitală. Printre cei 1.391 s-au aflat și Toma Caragiu și regizorul său.

Cine i-a găsit trupul neînsuflețit al marelui actor, sub dărâmături

Trupurile lui Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț au fost găsite abia în a șasea zi după lungi căutări și disperate. Erau ascunse sub dărâmăturile blocului, chiar în zona scărilor unde au fugit. Vărul actorului, Nelu Adam, i-a zărit pe sub dărâmături părul creț al actorului și l-a luat în braţe. A fost îngropat a doua zi, pe 11 martie 1977, la Cimitirul “Bellu” din Bucureşti, în apropiere de Constantin Tănase, potrivit Click.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: