Redactia.ro
Home » Știri » Tradiții și superstiții pentru Ajunul Crăciunului. Ce trebuie să faci ca să ai noroc tot anul

Tradiții și superstiții pentru Ajunul Crăciunului. Ce trebuie să faci ca să ai noroc tot anul

Tradiții și superstiții pentru Ajunul Crăciunului

Ajunul Crăciunului este ziua care precedă această sărbătoare importantă, în care se practic o mulțime de tradiții și superstiții.

Tradiții și superstiții de Ajunul Crăciunului

În Ajunul Crăciunului se fac ultimele pregătiri pentru Crăciun, când gospodinele pregătesc ultimele detalii pentru masa festivă.

Tradiția spune că în seara de Ajun, oamenii trebuie să strângă de prin sat toate lucrurile pe care le-au împrumutat de-a lunul timpului. Astfel, în Ajunul Crăciunului nu se împrumută nimic și nici nu se ia nimic cu împrumut, pentru că există credința că cine dă ceva din casă dă cu el și tot norocul.

În ziua aceasta, fie că facem bine, fie că facem rău, toate se vor îndrepta asupra noastră mai încolo. Cine face bine, va primi bine înzecit, la fel cine va face rău.

Se mai spune că cel care crește albine nu trebuie să dea nimic de acasă, pentru ca albinele să producă multă miere și să fie productive. În caz contrar, ele vor fugi în vremea roitului.

Ce e interzis să faci în Ajunul Crăciunului. E mare păcat

În popor se mai spune că în ziua de Ajun nu trebuie să mâncăm nimic, pentru a ne merge bine toată viața.

În ziua de Ajun, când femeile ies pentru prima dată din casă, ele trebuie să strângă niște surcele, pe care apoi să le împrăștie prin casă, ca acestea să aducă noroc.

Tradiția mai arată și că în ziua de Ajunul Crăciunului, copiii trebuie să mănânce bostan, pentru a fi sănătoși tot anul.

Femeile trebuie să facă colacii de Crăciun, iar cea care îi prepară trebuie să se ducă în grădină sau în livadă, cu mâinile pline de aluat și să rostească următoarele cuvinte: ”măr, astfel rodnic să fii cum stă aluatul pe mâinile mele”.

Și după ce se face pâinea, gospodinele trebuie să spună așa: „cum e cuptorul, lopata plină de pâine, așa să fie copacii, pomii plini de poame”.

Cei care doresc să afle cum vor sta cu sănătatea, trebuie să dea un măr pe jumătate și să vadă cum este acesta în interior. Dacă e stricat sau are vierme, atunci sănătatea noastră va fi cam șubredă. Dacă e curat și frumos, atunci sănătatea va fi bună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: