Redactia.ro

Tragedie! Un copil de 12 ani a făcut infarct din cauza jocurilor video

Un copil a făcut infarct din cauza unui joc video

Un copil de 12 ani, din Egipt, a făcut infarct după ce a jucat ore în șir un joc video, fără pauză. Părinții l-au descoperit pe băiat fără suflare, în timp ce jocul ”PlayerUnknown’s Battlegrounds” rula încă pe mobilul său. O ambulanță l-a transportat de urgență la spital, dar medicii nu i-au mai putut salva viața.

A murit după ce a jucat continuu un joc video

Jocurile video chiar pot fi periculoase pentru copii. Un băiat de 12 ani,  supraponderal, din Egipt a făcut infarct după ce a jucat fără pauză un joc online popular ,”PlayerUnknown’s Battlegrounds”. Părinții l-au descoperit fără viață pe copil, în timp ce jocul online încă rula pe mobilul său. O ambulanță l-a transportat de urgență la spital, dar medicii nu i-au mai putut salva viața. Din primele investigații, infarctul s-a produs ca urmare a  creșterii accelerate a tensiunii arteriale, transmite Digi 24, care citează presa egipteană.

Avertismentul specialiștilor

În urma acestei tragedii, Centrul Al-Azhar a lansat un avertisment cu privire la riscul reprezentat de jocurile video, așa cum este și ”PlayerUnknown’s Battlegrounds” care le provoacă dependență copiilor. Specialiștii centrului spun că, deși jocul pare simplu la prima vedere, folosește metode psihologice complexe pentru a încuraja dependența și violența.

Jocul îi atrage pe cei dornici de aventură, le exploatează partea competitivă, pentru că doar cei mai puternici jucători supraviețuiesc.În plus, Centrul Al-Azhar a făcut, de asemenea, un apel către părinți, profesori și lideri religioși din Egipt să conștientizeze riscurile și să le controleze copiilor activitățile online.

În urma celor întâmplate, procurorii au deschis o anchetă în acest caz.

Cum îi ţinem pe copii departe de jocurile online

Specialiștii recomandă părinților următoarele lucruri pentru a-i ține pe cei mici departe de jocurile video online care le periclitează viața și nu numai:

  1. Discutaţi cu copilul dumneavoastră despre interesele, activităţile şi prietenii lui din lumea virtuală în loc să vă consumaţi energia cu tot felul de griji sau imaginându-vă tot felul de scenarii apocaliptice. Exact așa precum o faceți atunci când îl întrebați despre cum a fost la școală, îl puteți întreba despre ce a aflat nou de pe net, cine îi sunt prietenii online, ce jocuri îi plac și de ce, care sunt regulile acelui joc, cu cine de obicei joacă, ce premii obține.
  2. Stabiliți împreună reguli de utilizare a internetului, dar nu uitați să discutați și despre consecințele nerespectării acestora. Pe lângă durata de timp acordată jocurilor online, fiți atenți la alte aspecte: situațiile neplăcute care i se pot întâmpla, cum le poate evita sau ce poate face dacă se confruntă cu o problemă.
  3. Găsiți împreună soluții pentru problemele pe care le poate întâmpina online. Orice problemă are soluții, iar ceea ce e important să cunoască copilul dvs este să nu-i fie frică să ceară ajutor imediat.Alte lucruri de luat în calcul pentru a rămâne în siguranță:
    • Să se deconecteze de la site-urile care îi provoacă frică sau dezgust,
    • Să nu răspundă dacă este contactat de cineva necunoscut,
    • Să nu publice sau să transmită altor persoane informaţii personale.
adsmedia.ro - Ad Network
Motocoasa Electrica Cu Acumulator
Cantar Smart Cu Aplicatie
Lampa Solara LED SIKS Cu Telecomanda
Lanterna de cap LED SIKS, Profesionala, Incarcare USB
Ghirlanda Luminoasa Decorativa SIKS
Feliator multifunctional EDAR® manual, 8 setari de grosime, alb/gri
Etichete: