Redactia.ro
Home » Știri » Tratamentele-minune în lupta cu coronavirusul. Câte dintre ele sunt folosite în România

Tratamentele-minune în lupta cu coronavirusul. Câte dintre ele sunt folosite în România

Tratamentele-minune în lupta cu coronavirusul.

Mai multe medicamente pentru combatarea coronavirusului se află în proces de testare. Potrivit specialiștilor, cele mai eficiente medicamente sunt dexametazonă, tratamentul cu plasmă convalescentă, remdesivir, tocilizumab, medicamentele antihipertensive și interferon beta inhalat.

Tratamentele-minune în lupta cu coronavirusul. Câte dintre ele sunt folosite în România

Potrivit The Guardian, multe medicamente diferite și terapii sunt în curs de testare fiind utilizate pe pacienții infectați cu coronavirus.

La momentul actual, sunt șase medicamente promițătoare care ar da rezultate în combatarea COVID-19.

Dexametazona este folosită de la începutul anilor 60, fiind un medicament foarte ieftin, cu stocuri multe în întreaga lume. Conform unui studiu realizat de o echipă de la Universitatea Oxford, unul din opt pacienți conectați la ventilatoare a trăit datorită acestui medicament.

Rezultatele acestui medicament au fost anunțate la începutul lunii iunie, iar tratamentul cu doze mici de steroizi este considerat acum unul standard pentru pacienții aflați în stare gravă.

Plasma convalescentă este o posibilă opțiune de tratament. Aceasta este recoltată de la persoanele aflate în covalescentă, fiind o componentă a sângelui. De asemenea, sângele persoanelor vindecate de coronavirus ajută la vindecarea persoanelor infectate cu COVID-19. Președintele SUA a emis o autorizație de urgență pentru utilizatorii tratamentului cu plasmă pentru pacienții cu COVID-19.

Remdesivir este un alt medicament promițător în combaterea coronavirusului. Acesta a fost autorizat pentru utilizare de urgență în SUA, India și Singapore fiind aprobat în Uniunea Europeană, Japonia și Australia.

Remdesivir este un medicament scump, făcut de o companie americană GileadSciences. Acesta a fost produs pentru hepatita C, dovedindu-se ulterior ineficient, fiind utilizat împotriva bolii Ebola.

Momentan nu se știe clar dacă acest medicament are un efect decisiv asupra reducerii deceselor.

Tocilizumab este un medicament imunosupresor utilizat pentru tratarea artritei reumatoide, și se adminstrează prin injectare pentru a bloca proteina inflamatorie IL-6. În Italia, acest medicament pare că a mai redus din numărul pacienților care ajungeau să fie conectați la ventilatoare.

Medicamentele antihipertensive. Universitatea din East Anglia a aflat că riscul de boli cronice sau de deces de la coronavirus pentru persoanele cu tensiune arterială crescură s-a dovedit a fi semnificativ mai mic în cazul în care s-a folosit inhibitori de conversie a angiotensinei sau blocanți ai receptorilor de angiotensină.

Interferon beta inhalat. Potrivit unui studiu realizat de specialiștii de la Universitatea Southampton, un inhaaltor care conține interferon beta, ar putea fi eficient și împotriva coronavirusului. În mod normal, interferon beta este utilizat în tratatrea sclerozei multiple.Persoanele care au inhalat acest medicament au fost externați mai devreme și au avut mai multe șanse de recuperare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: