Redactia.ro
Home » Știri » Trecutul Nadiei Comăneci. Recordul de la Montreal, iubiri secrete și fuga de regimul lui Ceaușescu

Trecutul Nadiei Comăneci. Recordul de la Montreal, iubiri secrete și fuga de regimul lui Ceaușescu

Trecutul Nadiei Comăneci. Recordul de la Montreal, iubiri secrete și fuga de regimul lui Ceaușescu

Nadia Comăneci este cea mai cunoscută gimnastă din România. Denumită „Zeița de la Montreal”, grație scorului perfect de la jocurile olimpice, Nadia a avut un destin ca în filme. Puțini știu cum a reușit aceasta să părăsească România în timpul comunismului, dar și care au fost iubirile ei secrete. Haideți să despicăm firul-n patru și să aflăm cât mai multe lucruri despre îndrăgita sportivă.

Nadia Comăneci, recordul de la Montreal și fuga de regimul comunist

Pe 18 iulie 1976, Nadia Comăneci intra în istorie drept prima gimnastă din lume care obținea nota 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal, Canada. Succesul a propulsat-o în topul celor mai populare figuri, atât în țara noastră, cât și peste hotare.

În ciuda beneficiilor dobândite cu acest câștig, viața sportivei a fost cât se poate dură. Tocmai asta a făcut-o, 13 ani mai târziu, să fugă din țară, trecând granița ilegal. La sfârșitul lui noiembrie 1989, Nadia a reușit să treacă în Ungaria, grenicerii făcându-se nevăzuți.

De aici, a trecut în Austria, unde, cu ajutorul Ambasadei USA, și-a făcut documentele pentru a ajunge, la bordul unui avion privat, în New York. Când a poposit pe pământ american, Nadia a susținut o conferință de presă pentru a-și anunța fuga din țară.

„Vreau să spun doar câteva cuvinte. Mă bucur foarte mult pentru că mă aflu în America, de mult m-am pregătit pentru acest drum. Aş vrea să mulţumesc prietenului meu pentru că a făcut acest lucru posibil. El este cetăţean american şi trăieşte în America (n.r. – este vorba de Constantin Panait, fost taximetrist în Bucureşti, emigrat în America, în anul 1981). Am dorit să am o viaţă liberă!“, au fost cuvintele Nadiei Comăneci. Nici părinții ei nu știau de fuga ei, au aflat de la securitate.

Inițial, s-a stabilit la Montreal, Canada, unde a făcut bani din reclame și prezentări de echipamente sportive. Aici, îl reîntâlnește pe Bart Conner, fost campion olimpic SUA, și se căsătorește cu acesta.

Iubirile secrete ale Nadiei Comăneci

Unul dintre admiratorii aprigi ai sportivei a fost chiar fiul dictatorului român, și anume Nicu Ceaușescu. Acesta a făcut o pasiune pentru sportivă și a urmat-o chiar și în Los Angeles. „Am mai aflat că Nadia se întâlnea cu Nicu, fiul preşedintelui, un tânăr foarte dubios, care era preşedintele Organizaţiei de Tineret pe ţară şi care cheltuia foarte mulţi bani pe petrecerile date în Bucureşti pentru gimnaste. Toate erau tinere şi atrăgătoare, iar Nicu era recunoscut ca un mare afemeiat. Nu avea niciun respect pentru statutul lor de sportive, modele sau simboluri, ceea ce ar fi trebuit să fie ele”, declara, peste ani, Bela Karolyi.

Potrivit presei de la acea vreme, Nadia a avut relații amoroase cu Dolănescu, Geolgău și Bănică Jr.

Chiar dacă gimnasta n-a recunoscut niciuna dintre aceste legături amoroase, presa a titrat despre ele. S-a scris că Ion Dolănescu chiar ar fi vrut s-o ia de nevastă prin anii 1980. Un alt amirator de-al ei ar fi fost Geolgău, un fost jucător al Craiovei Maxima.

Și cu Ștefan Bănică Jr. ar fi avut o relație, lucru confirmat de către Elena Cârstea. „Veneau des la mine acasă”, a dezvăluit ea, după care, dându-şi seama ce „porumbel” a scăpat a îngropat definitiv subiectul. Presa de scandal a titrat și că la vârsta de 26 de ani, Nadia a făcut o întrerupere de sarcină, potrivit Historia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: