Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trei prăjituri rapide pentru masa de Paște. Cele mai delicioase dulciuri făcute în casă

Trei prăjituri rapide pentru masa de Paște. Cele mai delicioase dulciuri făcute în casă

Trei prăjituri rapide pentru masa de Paște. Cele mai delicioase dulciuri făcute în casă

Cum să faci cele mai delicioase prăjituri pentru masa de Paşte. Trei reţete rapide de dulciuri făcute în casă.

Îţi prezentăm trei reţete de prăjituri care se fac repede şi sunt foarte gustoase. Pregăteştele şi tu pentru masa de Paşte.

Pască fără aluat reţeta simplă

Desertul tradiţional de Paşte, Pasca, poate fi înlocuită cu această variantă la îndemâna oricui. Nu mai trebuie să aştepţi să dospească aluatul, ci faci doar compoziţia şi o bagi la cuptor.

Ai nevoie de: 500 de grame de brânză de vaci, 6 ouă, 50 de grame de stafide, 3 linguri de făină, 125 de grame de unt, 6 linguri de zahăr, 2 fiole de esenţă de vanilie, 1 plic de praf de copt şi o lamaie.

Pasca fără aluat se prepară foarte simplu. Întâi separi albuşurile de gălbenuş şi le baţi spumă. Separat, gălbenuşurile se amestecă cu unt, zahăr, brânză, făină şi esenţă de vanilie. Adaugă şi praful de copt şi zeama de lămâie. După ce ai amestecat bine, încorporează stafidele şi coaja de lămâie dată pe răzătoare.

Unge o tavă cu unt şi pune compoziţia în ea. Pasca fără aluat se coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Se coace pentru 30 de minute. Înainte de o scoate din cuptor, înfige o scobitoare în mijlocul ei pentru a vedea dacă este coaptă.

Reţetă pentru masa de Paşte 2020: Prăjitură cu nucă

Această prăjitură fragedă şi aromată este simplu de făcut. Se face un blat, care poate fi decupat în orice formă doreşti: rotund cu paharul sau în formă de inimă ori steluţe. Deasupra lui se presară zahăr pudră şi este delicios!

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 6 ouă medii, 75 ml ulei, 200 grame de făină, 100 grame de zahăr, un varf de cuțit cu sare, o lingură de praf de copt, o lingură de esență de vanilie, 100 grame de nucă măcinată, o lingură de zahăr brun.

Întâi preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade şi pregătim tava cu hârtie de copt. Se separă albuşurile de gălbenuşuri.

Apoi vei bate albuşurile spumă, cu sare şi esenţă de vanilie. Apoi, gălbenuşurile se amestecă cu ulei, ca la maioneză. Se amestecă gălbenuşurile şi albuşurile, cu o spatulă, nu cu mixerul. Se adaugă treptat şi făina, amestecată cu praf de copt şi cernută.

Compoziţia se pune în tavă şi deasupra se presară nucă amestecată cu o lingură de zahăr brun. Se coace pentru 30 de minute la 180 de grade. Apoi, se face testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, prăjitura e coaptă. După ce se răceşte, se taie în forme şi se presară cu zahăr pudră.

Te intersează şi Friptură de miel sănătoasă și gustoasă. Cum o prepari. Rețete deosebite

Fursecuri făcute în casă pentru Paşte

Dacă ai, foloseşte forme pentru decupat fursecuri iepuraş sau ouă. Apoi, le vei decora cât mai festiv.

Ingrediente: 200 grame de unt, 150 grame zahăr pudră, 1 linguriţă extract vanilie, 2 ouă, 400 grame făină, 1/2 linguriţă praf de copt, 100 grame ciocolată, bombonele pentru decor

Mixează bine untul cu zahărul, apoi adaugă ouăle. Încorporează bine, pune şi vanilia, apoi făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia se va lega bine. Se dă la frigider pentru o oră.

După ce o scoţi de la frigider, răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină. Frământă până când nu se mai lipeşte de mâini, adăugând făină dacă e cazul.

Fursecurile se coc doar 10 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Topeşte ciocolata la bain marie şi foloseşte o pungă de decor sau taie colţul unei pungi obişnuite. Decorează fursecurile cu ciocolată şi bombonele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: