Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trei rețete care scot în evidență broccoli și gustul său unic

Trei rețete care scot în evidență broccoli și gustul său unic

broccoli

Broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le putem consuma. Deși sunt mulți care se feresc de el, acesta este un nutrient perfect pentru sănătate. Iată cum putem consuma broccoli, pentru a-l aprecia la adevărata valoare.

Cum să gătești broccoli. Așa îl vei aprecia

Sunt numeroase rețete pe care le putem face în care să folosim broccoli, ca să îl introducem în mesele noastre de zi cu zi. Iată cele mai simple și mai gustoase rețete de broccoli.

Supă cremă de broccoli

Aceasta este poate cea mai cunoscută rețetă de care ai auzit și tu. Este simplu de făcut, deși nu pare. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

500 g broccoli

100 g praz

50 g țelină

50 g morcov

miezul de la 10 nuci

50 g roșii uscate

ulei de măsline, sare, piper

Aceste ingrediente sunt pentru patru porții.

Tăiem legumele destul de mare și apoi le punem într-o oală sau tigaie, să se călească pentru câteva minute. După aceea, punem apă peste ele și le lăsăm să fiarbă pentru circa 15 minute.

După aceea, le blenduim și eventual le strecurăm ca să avem o supă cât mai fină. Punem sare și piper și este gata! Putem servi supa cu nuci trase la tigaie și roșii uscate.

Salată cu broccoli. Cum se prepară

Dacă doriți o rețetă mai inovativă, care se îndepărtează de clasic, atunci trebuie să încercați această rețetă cu broccoli, portocale, rodie și măsline.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru salată:

200 g broccoli

200 g conopidă

200 g portocale

100 g rodie

ulei de măsline

sos de soia

oţet

Aceasta este perfectă așezată lângă un piept de pui și este recomandată mai ales în sezonul rece, când avem nevoie de un aport mare de nutrienți.

Lăsăm broccoli și conopida să stea în apă fierbinte timp de 2 minute. Broccoli, conopida și portocala trebuie să fie toate în cantități egale, iar rodia jumătate din aceasta.

Facem un dressing simplu, din ulei, soia și oțet, iar salata este gata!

Paste cu broccoli. Cum se gătesc

Pentru această rețetă avem nevoie de:

350-400 g paste scurte (fusilli, penne, farfalle etc)

500 g broccoli

100 g cârnați proaspeți

1 cățel de usturoi

ulei de măsline

parmezan sau cașcaval

Punem usturoi într-o tigaie iar după două minute, scoatem usturoiul din tigaie, căci acesta devine amar. Punem bucățelele mici de cârnat peste ulei și adăugăm broccoli, desfăcut în buchețele. Lăsăm să se gătească timp de zece minute, iar apoi amestecăm sosul cu pastele deja fierte.

Loading...