Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trei rețete de mujdei de usturoi delicios. Cu sau fără smântână, cel mai bun sos pentru grătar

Trei rețete de mujdei de usturoi delicios. Cu sau fără smântână, cel mai bun sos pentru grătar

Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor! Ce să nu adaugi în mujdeiul de usturoi pentru a-ți proteja stomacul

Cum să faci mujdei de usturoi. Rețeta perfectă pentru acest sos iubit de toți românii. Este potrivit pentru fripturi, cartofi, pește, dar și alte preparate. Îți prezentăm trei rețete de mujdei de usturoi.

Este foarte simplu să pregătești un mujdei de usturoi, dar ca să obții un sos cu adevărat gustos, trebuie să ții cont de câteva secrete și trucuri. După ce obții o pastă fină de usturoi, îi poți îmbunătăți gustul cu diverse condimente, oțet, smântână, maioneză sau altele.

Iată 3 rețete de mujdei de usturoi cu care nu vei da greș. Sunt simplu de pregătit

În primul rând, pentru a obține un mujdei bun, trebuie să cureți câțiva căței de usturoi și să îi treci prin presă. Apoi, îi pisezi bine (în mojar cu pistil) împreună cu o lingură sau două de ulei de floarea soarelui și puțină sare, până când vei avea o pastă fină. Acesta e secretul pentru o bază de mujdei extraordinară.

Folosind această pastă, faci rețetele în funcție de ingredientele preferate.

Rețetă de mujdei simplu

Pregătești o pastă de usturoi din 4-5 căței de usturoi, sare și ulei. Apoi adaugi puțin oțet, după gustul tău. Mixezi bine și apoi folosești apă plată sau minerală pentru a dilua pasta. O faci cât de lichidă sau cremoasă vrei.

Rețetă de mujdei de usturoi cremos

Această rețetă de mujdei de usturoi este cel mai des găsită în restaurante, fiind apreciată pentru că ascunde din tăria usturoiului, având un gust mai subtil. Este foarte ușor de preparat acasă.

Vei avea nevoie de 4-5 căței de usturoi, o lingură de ulei, o lingură de maioneză, o lingură de smântănă grasă, zeamă de lămâie, sare și piper după gust.

Întâi, presează și mixează usturoiul împreună cu ulei și sare, până când obții o pastă. Amestec-o apoi cu smântână, maioneză, zeamă de lămâie și piper. Gustă și ajustează condimentele până este pe placul tău. De asemnea, poți folosi mai mult usturoi sau doar smântână ori doar maioneză, dacă una din acestea nu îți place.

Rețetă de mujdei de usturoi cu roșii

Pentru această rețetă de mujdei, poți folosi roșii din conservă, suc de roșii sau chiar bulion. Însă cea mai gustoasă variantă este cea de mujdei de usturoi cu roșii coapte.

Este foarte simplu să coci o roșie medie sau 4-5 roșii cherry, pe grătar sau pe tigaia tip grill. După ce prinde acea crustă de arsură, este gata. Cureți pielița și apoi pisezi bine roșia.

O amesteci apoi cu pasta obținută din usturoi și ulei, pui sare și piper după gust. De asemenea, poți condimenta și cu alte arome, după bunul plac. Se potrivesc cimbrul, busuiocul, pătrunjelul sau ardeiul iute foarte bine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini