Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tu știi ce se intâmplă în organismul tău atunci când bei lapte zilnic? Specialiștii au dat verdictul

Tu știi ce se intâmplă în organismul tău atunci când bei lapte zilnic? Specialiștii au dat verdictul

Ni s-a spus în copilărie să bem lapte pentru oase puternice și sănătate bună. Dar consumul de lapte merită cu adevărat popularitatea? În acest moment, este evident bine cunoscut faptul că laptele este bogat în calciu pentru a ajuta la creșterea densității osoase și are proteine, desigur. Dar ce se întâmplă de fapt după ce bei un pahar de lapte? Și care sunt beneficiile, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung?

Studiile au arătat că cei care beau lapte în mod regulat au cu 14% mai multe șanse să nu sufere boli coronariene. Aceste afirmații contrazic studii mai vechi, în care se spunea că produsele lactate nu ar avea beneficii pentru adulți.

Am constatat că printre participanții cu o variație genetică pe care am asociat-o cu un aport mai mare de lapte, existau persoane care aveau un IMC (indice de masă corporală – n.r.) mai mare și mai multă grăsime corporală, însă, mai important, aveau un nivel mai scăzut de colesterol. De asemenea, am observat și un risc semnificativ mai mic de a dezvolta boli coronariene. Toate acestea sugerează că reducerea aportului de lapte ar putea să nu fie necesară pentru prevenirea bolilor cardiovasculare„, a delcarat Vimal Karani, nutriționist și profesor la Universitatea din Reading.

Există beneficii dacă bei un pahar de lapte, indiferent de vârsta pe care o ai. Laptele de vacă este bogat în proteine ​​și calciu, precum și o varietate de vitamine B.

Oamenii de știință au făcu studii în baza analizelor de sânge și au descoperit că persoanele care au băut mai mult lapte aveau niveluri mai scăzute de grăsimi în sânge. Studiile făcute de specialiști au mai arătat că, deși se crede că obezitatea, diabetul și alte afecțiuni care afectează metabolismul au legături cu consumul excesiv al produselor lactate, profesorul Karani a afirmat că nu există dovezi că un consum mai mare de lapte ar crește șansele de diabet.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: