Redactia.ro
Home » Știri » Ultima oră! Ce s-a întâmplat cu Papa Francisc în timplul slujbei

Ultima oră! Ce s-a întâmplat cu Papa Francisc în timplul slujbei

Ce s-a întâmplat cu Papa Francisc în timplul slujbei

Programul Papei de Paștele Catolic a fost dat peste cap, la slujbă, din cauza problemelor sale de sănătate. În timpul ceremoniei, Sfântul Părinte a fost înlocuit de Cardinalul italian Giovanni Battista, iar Papa a stat așezat pe un scaun mare, alb, în fața bazilicii Sfântul Petru.

Ce s-a întâmplat cu Papa Francisc în timplul slujei

Sâmbătă seara a fost slujba din ajunul Paștelui în Bazilica Sfântul Petru, însă Papa Francisc nu a prezidat-o. Cel mai probabil, vechile dureri la picior au apărut, obligându-l pe Sfântul Părinte să stea așezat în timpul ceremoniei.
Cardinalul italian Giovanni Battista l-a înlocuit pe Papă în timpul slujbei, care a inclus o procesiune în naosul central al celei mai mari biserici din lume.

În timpul slujbei, Papa s-a așezat pe un scaun alb mare în fața bazilicii, ținând în mână o lumânare, conform retetesivedete.ro.

Cu ce afecțiune se confruntă Papa Francisc

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, suferă de sciatică. Această afecțiune îi provoacă dureri la unul dintre picioare și, ca rezultat, se poate observa o șchiopătare pronunțată. Suveranul Pontif a avut recent o criză de durere la genunchiul drept, în cadrul unei călătorii la Malta. De asemenea, acesta a urcat la bordul aeronavei Vaticanului cu ajutorul unui lift.

Se pare că durerile au revenit, iar suveranul nu s-a simțit în stare să dea în picioare pentru a ține slujba de veghe pascală, numită Vigilie Pasclă.

Slujba Vigilie Pasclă simbolizează trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă. Papa Francisc a stat însă într-un scaun alb, în fața bazilicii.

Pe de ală parte, în predica sa de Paște la care a participat și primarul Melitopolului, Papa a condamnat „întunericul și cruzimea războiului“. Cu câteva săptămâni în urmă, Suveranul Pontif le-a cerut liderului de la Kremlin să privească spre „martirii“ ucraineni.

„A trecut mai mult de o lună de la începutul invaziei în Ucraina, de la începutul acestui război crud și fără sens, care, ca orice război, reprezintă un eșec pentru toți, pentru noi toți. (…) Războiul nu devastează doar prezentul, ci și viitorul unei societăți.

Am citit că, de la începutul agresiunii din Ucraina, unul din doi copii a părăsit țara. Acest lucru distruge viitorul, provoacă traume dramatice pentru cei mai tineri și mai inocenți dintre noi. Aceasta este bestialitatea războiului. Un act barbar și un sacrilegiu”, a spus Papa Francisc, potrivit Hotnews.

Sursa foto: instagram.com/ Papa Franciscofc

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: