Redactia.ro
Home » Știri » ULTIMĂ ORĂ! Se schimbă regulile! Pacienții asimptomaticii vor fi tratați acasă

ULTIMĂ ORĂ! Se schimbă regulile! Pacienții asimptomaticii vor fi tratați acasă

Pandemia de Covid-19 schimbă regulile în România. Potrivit Ministrului Sănătății, Nelu Tataru, asimptomaticii fără comorbiditați pot fi evaluați acasă și apoi programați pentru investigațiile medicale necesare.

Numărul crescut de bolnavi de coronavirus ingrijorează autoritățile din România, care sunt nevoite să ia măsuri și în ceea ce privește persoanele care nu prezintă simptome, dar care au contactat virusul. Astfel că, Nelu Tataru, Ministrul Sănătății a declarat că acești pacienți nu ar trebui să se afle în spitale și să le aglomereze. Aceștia pot fi evaluați acasă, conform celor declarate la o conferință de presă ținută la Iași. “După cum ştiţi, asimptomaticii odată cu primirea rezultatului ar trebui să anunţe medicul de familie, Direcţia de Sănătate Publică şi cu ambulanţa să se prezinte la un spital de boli infecţioase. Există acele până la 48 de ore în care vom avea acele evaluări. În acest moment, tot ce înseamnă asimptomatici cu un test pozitiv merg şi aglomerează unităţile de primire de urgenţe. Evaluarea pe care o vom face săptămâna viitoare, chiar luni vom avea această întâlnire, asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinice”, a declarat Tataru.

Asimptomaticii cu comorbiditati, în atenția ministrului de sănătate

În momentul de față, asimptomaticii cu comorbiditati rămân internați, după evaluarea acestora, în comparație cu cei fară alte boli, care pot fi tratați la domiciliu. “Avem pregătită în acest sens inclusiv o colaborare cu medicii de familie atât din contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare, vor primi câte 30 de puncte pentru fiecare caz, pe care îl vor monitoriza, precum şi posibilitatea de prestări de servicii cu direcţia de sănătate publică în activitatea de anchete epidemiologice şi urmărire a pacienţilor”, a conchis Nelu Tataru.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: