Redactia.ro
Home » Știri » Un avion cu peste 130 de oameni la bord s-a prăbușit în China. Aeronava a explodat în munți

Un avion cu peste 130 de oameni la bord s-a prăbușit în China. Aeronava a explodat în munți

Un avion cu peste 130 de oameni la bord s-a prăbușit în China

Un avion cu peste 130 de oameni la bord s-a prăbușit în China. Un avion Boeing 737 s-a prăbușit luni dimineață în China. În aeronavă se aflau 132 de persoane, iar până la această oră nu a fost găsit niciun supraviețuitor. Care a fost cauza prăbușirii avionului?

Un avion cu peste 130 de oameni la bord s-a prăbușit în China. Aeronava a explodat în munți

Tragedie aviatică în China! Un avion Boeing 737, operat de China Eastern Airlines, care transporta 132 de persoane de la Kunming la Guangzhou, s-a prăbușit luni în regiunea Guangxi. Până în acest moment, nu a fost comunicat niciun supraviețuitor. Aparatul de zbor avea șase ani de când a fost dart în uz, dar momentan nu se cunosc date despre posibilele motive ale prăbușirii. Boeing-ul 737 se deplasa de la Kunming la Guanzghou, iar imediat după ce s-a prăbușit a izbucnit un incendiu în munți.

Mai multe echipaje de salvare au fost trimise la locul accidentului. Pe imaginile surprise de camerele de supraveghere se obsercă cum avionul cade brusc, din poziție verticaă, în pădure. Un purtător de cuvânt al echipajelor de urgență a transmis că aeronava a fost mistuită de flăcări după ce au izbucnit în urma impactului cu solul. Președintele Chinei, XI Jinping, s-a declarat șocat de tragedia aviatică. Acesta a ordonat investigații amănunțite pentru a stabili cauzele exacte. Mulți specialiști în aviație sunt de părere că pilotul ar fi pierdut controlul asupra aeronavei, după care s-ar fi produs o eroare a senzorilor de altitudine.

Monitorizarea avionului s-a încheiat brusc

Administrația Civil a Chinei a transmis că au pierdut contactul cu echipajul în zona orașului Wuzhou. Conform datelor FlightRadar24, avionul a decolat la ora locală 13.11, dar monitorizarea zborului s-a încheiat brusc, iar la 14.22, avionul a dispărut de pe radare. În acel moment, avionul Boeing 737 zbura la o înălțime de aproape 1.000 de metri, cu o vitează de 696 kilometri pe oră. „Ca de obicei în astfel de cazuri, există numeroase cauze posibile. Ipoteza unui sabotaj pare puţin probabilă. Nu ar fi vorba nici de o problemă la motor, avioanele pot funcţiona perfect şi aşa, pe o perioadă limitată de timp.”, a spus expertul aviatic Arthur Rowe.

Motivul accidentului aviatic nu este încă cunoscut și nu sunt informații cu privire la eventuali supraviețuitori. Compania aviatică China Eastern nu a publicat deocamdată vreo reacție, dar și-a schimbat logo-ul de pe contul său Weibo. Avionul Boeing 737 este unul dintre cele mai populare din lume pentru zborurile pe distanțe scurte și medii. Versiunea 737 Max a fost reținută la sol la nivel mondial după două accidente mortale. Autoritătatea de reglementare a aviație din China a autorizat repunerea în funcțiune a acestui tip de avion la finalul anului 2021. Potrivit BBC, ultimul accident aviatic major în China a avut loc în august 2010, când un zbor de la Harbin s-a prăbușit în Yichun, provocând moarte a 42 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: